Marţi, 19 martie 2024 - 6:35:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Care este reţeta prin care distrugi visurile unor copii la CSM Ploieşti? Meci de junioare 2, anulat din lipsa asistentei medicale!


23 ianuarie 2022




Din nou despre incompetenţa celor care păstoresc sportul ploieştean la Clubul Sportiv Municipal. Un meci de handbal care ar fi trebuit să fie pe viaţă şi pe moarte nu a putut fi organizat...din lipsa asistenţei medicale! 

CSM Ploieşti are mai mulţi asistenţi medicali angajaţi, dar surprinzător, conform unui comunicăţel de presă al clubului, cadrul medical desemnat să asiste la meciul de handbal Junioare 2, dintre echipa ploieşteană şi CSS Constanţa a ajuns târziu si...nu avea legitimaţia la el. Partida avea o miză uriaşă şi ar fi însemnat calificarea fetelor într-o competiţie superioară. Aveau deja un avans de 0,5 puncte în faţa adversarelor de la Constanţa, iar câştigarea partidei ar fi însemnat distanţarea în clasament. 

Un incident urât a spulberat visurile unor fetiţe de 15-16 ani şi a demonstrat că la CSM Ploieşti se poate orice. Comunicatul oficial al clubului cuprinde o serie de informaţii eronate. Se vorbeşte despre o...legitimaţie nevizată...Asistenţii medicali au un Certificat de Liberă Practică, document care se reînnoieşte anual. În mod normal, ar fi trebuit să existe la sediul CSM Ploieşti o copie după acest certificat al asistentei respective. Mergem mai departe....Faptul că asistenta nu ajunsese la Sala Olimpia cu minim o jumătate de oră înainte de debutul partidei nu a îngrijorat pe nimeni? Antrenorii Geta Opincariu şi Cristi Roşu nu au fost îngrijoraţi în niciun fel? Nu au început să sune la şefii clubului? Că doar aşa ar fi fost normal. Chiar dacă era weekend, puteau să îi deranjeze şi să le spună din timp că angajata clubului nu a ajuns. (Încă o minciună în comunicatul clubului: Se vorbeşte despre faptul că asistenta respectivă nu este angajata clubului, ci doar colaboratoare. Păi...acelaşi tip de contract îl au şi antrenorii, şi metodiştii, şi...inclusiv antrenorul Valeriu Răchită, preudo directorul neoficial al clubului!) E drept că nici nu puteau căuta prea multe persoane. CSM Ploieşti are angajaţi trei asistenţi medicali, iar unul dintre cei trei este soţul asistentei din cauza căreia visurile şi munca unor copii au fost aruncate la gunoi!

De fapt, asta se întâmplă când salariile frumuşele din bani publici ajung la veri, nepoţi, prieteni, oameni de încredere, iar selecţia personalului nu este făcută pe criterii strict profesionale. Iar la CSM Ploieşti, prietenia este singurul lucru important atunci când este angajată o persoană! 

Mesajul unuia dintre părinţii fetelor care visau să atingă performanţa este mai mult decât elocvent:

"Episod de neimaginat in derby-ul seriei geografice C la Junioare 2.
Urma sa se intalneasca in sala Olimpia din Ploiesti ocupantele primelor doua locuri din serie CSM Ploiesti si CSS Constanta.
Jocul nu a inceput din cauza lipsei asistentei medicale calificate.
Jocul era organizat de unul din cele mai mari cluburi sportive din tara. Astazi acest club si-a dovedit limitarile de competenta in acest domeniu.
Au ramas lacrimile fetelor de la Ploiesti si regretul fetelor de la Constanta care, spre lauda lor, isi doreau mai mult sa joace decat cele 5 puncte pe care le vor primi, probabil, la masa verde.
Azi handbalul juvenil a mai primit o palma",
a scris tatăl unei dintre fetiţe într-o postare pe Facebook.

Este incalificabil ca un club finanţat cu bani publici (şi bani mulţi) să permită erori amatoriceşti şi să emită un comunicat de presă cu tot felul de inexactităţi. Acarul Păun este considerat în acest caz Cristi Nica, actualul şef al Structurii Sportive, care ar fi trebuit să se asigure măcar cu o zi înainte că totul este în regulă şi fetele vor putea intra pe teren pentru a câştiga meciul. Asistenta medicală (al cărui nume nu îl spune nimeni) ştia de vineri că nu are Certificatul de Liberă Practică, pentru că sămbătă nu lucrează nimeni, deci nu avea de unde să îl obţină. Ar fi putut anunţa antrenorii că are o problemă pentru a găsi o altă soluţie. Dar nici Cristi Nica şi nici asistenta medicală nu au făcut nimic. Pe principiul, merge şi aşa....Nu a contat că era vorba despre o competiţie naţională, nu a contat că era vorba despre nişte adolescente care în loc să butoneze telefonul mobil vin zilnic în sala pentru a se antrena. 

Şi totuşi, nu putem să nu ne întrebăm...Oare nu a fost un incident orchestrat de minţile malefice din fruntea clubului care în acest moment îşi doresc ca singura secţie performantă să fie cea de Baschet? 

Nu de alta, dar surse din interiorul CSM Ploieşti susţin că cei doi soţi, asistenţi medicali, au fost aduşi în club chiar de Valeriu Răchită şi că ar fi şi ceva rude cu acesta, dar acest subiect îl vom documenta în zilele următoare şi vi-l vom prezenta mai pe larg...

PS. Pe siteul celor de la CSM Ploiesti, coordonatorii secţiei sunt Geta Opincariu (una dintre antrenoarele Junioarelor 2) şi Robert Comendant. Niciunul dintre ei nu apare printre cei care ar putea fi sancţionaţi pentru incidentul ruşinos petrecut la Sala Olimpia. Probabil că, Robert Comendant este prea ocupat şi cu jobul de la CS Activ Prahova, echipa de handbal a Consiliului Judeţean, iar Geta Opincariu se bucură de protecţia mai marilor CSM Ploieşti... 



 


 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro