Joi, 28 martie 2024 - 3:56:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cioacă luat de pe stradă de poliţişti cu mandat de aducere!


14 septembrie 2012

cioacaCristian Cioacă a ajuns astăzi la Braşov unde trebuia să se judece recursul depus de familia Ghinescu, care îl acuză de furt pe fostul soţ al Elodiei. El a fost luat de pe stradă de poliţişti, care aveau un mandat de aducere emis pe numele acestuia, şi dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, unde a fost audiat aproximativ o oră.

Cioacă a fost escortat apoi la apartamentul din cartierul Tractorul, pe strada Gloria, unde a locuit împreună cu Elodia. El află acum acolo în prezenta avocatului său, Maria Vasii, care este surprinsă şi ea de această acţiune, şi a anchetatorilor. Purtătorul de cuvânt de la Parchetul instanţei supreme, Ramona Bulcu, a declarat că Cioacă a fost dus la Parchetul Curţii de Apel Braşov în legătură cu dosarul în care este suspectat de uciderea Elodiei Ghinescu.

Ramona Bulcu a precizat că în acest dosar "se readministrează anumite probe" şi există un nou procuror de caz, este şi el acum la Braşov.

Elodia a fost declarată oficial moartă în luna februarie, chiar dacă nu i-a fost găsit cadavrul. Certificatul de deces a fost emis de Primăria Câmpulung Muscel.

Elodia Marinela Ghinescu avea 38 de ani când a dispărut în împrejurări suspecte la 30 august 2007. Dispariţia a fost reclamată la poliţie de soţul ei, Cristian Cioacă, pe 5 septembrie, atunci când la domiciliul celor doi soţi a fost efectuată o cercetare la faţa locului (CFL). Au fost ridicate două fire de păr de pe perie şi încă unul, de pe podeaua dormitorului, în baza cărora a fost stabilit profilul genetic al Elodiei. Pentru a se exclude posibilitatea ca aceste fire de păr să fi aparţinut altcuiva, profilul genetic a fost comparat cu cel obţinut prin Óncrucişarea ADN-ului părinţilor. Ulterior, la percheziţia locuinţei anchetatorii au găsit urme de substanţă de culoare brun-roşcată, care s-a dovedit a fi sânge uman, cu profilul Elodiei, pe uşa domitorului, pe gresia şi faianţa din baie. Din torpedo-ul autoturismului lui Cioacă a fost ridicat un toc negru, de pistol, pe care au fost descoperit urme de sânge având ADN-ul Elodiei. Pe suportul cotierei din maşină, dar şi pe capacul cotierei din faţă a fost găsit sânge uman, iar expertiză a stabilit că probele prezintă un amestec de profile genetice din care nu pot fi excluse profilele Elodiei Ghinescu şi al lui Cristian Cioacă. Astfel, în urma a trei CFL-uri şi a unei percheziţii efectuate în locuinţa şi în maşina lui Cristian Cioacă au fost găsite 20 de urme de sânge, despre care s-a stabilit cu certitudine că aparţin Elodiei Ghinescu. Anchetatorii au mai constatat şi lipsa a două prosoape şi a unui cuţit, iar mai multe bunuri personale, unele murdare cu sângele Elodiei, au fost găsite într-o râpă de lângă Râşnov. Poliţistul a susţinut mereu că nu are nicio legătură cu dispariţia soţiei sale, oferindu-se chiar să se ducă la detectorul de minciuni. Testul poligraf a întărit însă suspiciunile că Cioacă n-ar fi străin de dispariţia femeii. El a picat testul, aparatul arătând că Cioacă a avut un comportament simulat la toate cele trei întrebări relevante în cauză şi care făceau trimitere la uciderea soţiei sale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro