Cristian Cioacă a ajuns astăzi la Braşov unde trebuia să se judece recursul depus de familia Ghinescu, care îl acuză de furt pe fostul soţ al Elodiei. El a fost luat de pe stradă de poliţişti, care aveau un mandat de aducere emis pe numele acestuia, şi dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, unde a fost audiat aproximativ o oră.
Cioacă a fost escortat apoi la apartamentul din cartierul Tractorul, pe strada Gloria, unde a locuit împreună cu Elodia. El află acum acolo în prezenta avocatului său, Maria Vasii, care este surprinsă şi ea de această acţiune, şi a anchetatorilor. Purtătorul de cuvânt de la Parchetul instanţei supreme, Ramona Bulcu, a declarat că Cioacă a fost dus la Parchetul Curţii de Apel Braşov în legătură cu dosarul în care este suspectat de uciderea Elodiei Ghinescu.
Ramona Bulcu a precizat că în acest dosar "se readministrează anumite probe" şi există un nou procuror de caz, este şi el acum la Braşov.
Elodia a fost declarată oficial moartă în luna februarie, chiar dacă nu i-a fost găsit cadavrul. Certificatul de deces a fost emis de Primăria Câmpulung Muscel.
Elodia Marinela Ghinescu avea 38 de ani când a dispărut în împrejurări suspecte la 30 august 2007. Dispariţia a fost reclamată la poliţie de soţul ei, Cristian Cioacă, pe 5 septembrie, atunci când la domiciliul celor doi soţi a fost efectuată o cercetare la faţa locului (CFL). Au fost ridicate două fire de păr de pe perie şi încă unul, de pe podeaua dormitorului, în baza cărora a fost stabilit profilul genetic al Elodiei. Pentru a se exclude posibilitatea ca aceste fire de păr să fi aparţinut altcuiva, profilul genetic a fost comparat cu cel obţinut prin Óncrucişarea ADN-ului părinţilor. Ulterior, la percheziţia locuinţei anchetatorii au găsit urme de substanţă de culoare brun-roşcată, care s-a dovedit a fi sânge uman, cu profilul Elodiei, pe uşa domitorului, pe gresia şi faianţa din baie. Din torpedo-ul autoturismului lui Cioacă a fost ridicat un toc negru, de pistol, pe care au fost descoperit urme de sânge având ADN-ul Elodiei. Pe suportul cotierei din maşină, dar şi pe capacul cotierei din faţă a fost găsit sânge uman, iar expertiză a stabilit că probele prezintă un amestec de profile genetice din care nu pot fi excluse profilele Elodiei Ghinescu şi al lui Cristian Cioacă. Astfel, în urma a trei CFL-uri şi a unei percheziţii efectuate în locuinţa şi în maşina lui Cristian Cioacă au fost găsite 20 de urme de sânge, despre care s-a stabilit cu certitudine că aparţin Elodiei Ghinescu. Anchetatorii au mai constatat şi lipsa a două prosoape şi a unui cuţit, iar mai multe bunuri personale, unele murdare cu sângele Elodiei, au fost găsite într-o râpă de lângă Râşnov. Poliţistul a susţinut mereu că nu are nicio legătură cu dispariţia soţiei sale, oferindu-se chiar să se ducă la detectorul de minciuni. Testul poligraf a întărit însă suspiciunile că Cioacă n-ar fi străin de dispariţia femeii. El a picat testul, aparatul arătând că Cioacă a avut un comportament simulat la toate cele trei întrebări relevante în cauză şi care făceau trimitere la uciderea soţiei sale.