Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 6:29:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cuvânt la Înviere cu Arhimaditul Melchisedec Velnic


22 aprilie 2014

La Înviere Hristos vine în mijlocul nostru cu bucuria şi nu-i lucru puţin să ai bucurie lăuntrică, să ştii să te mulţumeşti şi cu o bucată de pâine. Îmbărbătaţi-vă, întăriţi-vă, credeţi şi vă încredeţi în purtarea de grijă a Lui Dumnezeu! Ştie Hristos să vină la fiecare. Ştie Hristos să mângâie pe fiecare. Ştie Hristos să dea şi o bucată de pâine pe masă. Ştie Hristos să-ţi dea şi doi bănuţi, acolo, în buzunar. Cum? Să nu-l întrebi, ci numai atât: încrede-te! Crede că poate. Poate orice Hristos, dar să ne încredem Lui.

Luaţi din coşul Lui Hristos cât puteţi fiecare! Luaţi din povara Lui, că şi El vă ia povara dumneavoastră. Şi El este alături şi în necaz, şi în suferinţă şi în bucurie şi în toate Hristos este alături cu noi. Niţică smerenie să mai punem acolo, în inimă, puţină neosândire, negrăire de rău, nebârfire, tăcere, iertare din inimă. Niciodată să nu te dai înapoi din a ierta şi a binecuvânta chiar şi pe cel care te-a blestemat, chiar şi pe cel care te-a grăit de rău sau mai ştiu eu ce rău mare ţi-a făcut. Roagă-te şi pentru acela, zi din adâncul inimii: ,,Sărmanul de el! N-a ştiut ce face!".

Am cântat şi vom mai cânta, ne-am salutat şi ne vom mai saluta cu acest frumos salut pascal de ,,Hristos a înviat!" şi ,,Adevărat a înviat!". Să-l spunem din inimă, iar dacă e cineva care nu a avut pregătită până acum inima, să nu dea înapoi. Hristos încă aşteaptă. Hristos încă primeşte. Hristos niciodată nu se va da înapoi. Să fim încrezători în iubirea Lui căci şi Patima, şi Crucea, şi pogorârea Lui la iad, şi Învierea, pe toate Hristos le-a făcut pentru a noastră mântuire si pentru a noastră bucurie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro