Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 8:14:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Angajaţii ar putea primi două noi tipuri de tichete


20 iunie 2017

Angajatorii vor putea acorda salariaţilor, prin lege, două noi tipuri de tichete sau bonuri valorice, pe lângă cele existente deja, potrivit Profit.ro.

În acest moment, prin lege, se pot acorda salariaţilor tichete de masă, tichete de creşă, tichete-cadou şi vouchere de vacanţă. Un proiect de lege care urmează să intre în dezbatere în Parlament doreşte să adauge şi tichete pentru sport şi cultură.

Iniţiatorii legii spun că e nevoie de tichete pentru sport, întrucât „au ca scop menţinerea capacităţii de muncă a angajaţilor sau refacerea ei prin stimularea achiziţionării de echipament sportiv, achitării tarifelor şedinţelor sau abonamentelor la săli de sport, baze sportive, cluburi de fitness etc”. Intră aici inclusiv şedinţe de gimnastică terapeutică.

Dacă legea va intra în vigoare, angajatorii vor putea oferi un tichet valoric lunar de până la 300 de lei pentru activităţi sportive.

În ceea ce priveşte tichetele culturale, acestea vor putea fi folosite pentru achiziţionarea de bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri şi expoziţii permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv destinate copiilor, precum şi cărţi, manuale şcolare, albume muzica sau filme.

Legea spune că se poate acorda până la 150 de lei lunar sau ocazional, până la 300 de lei.

În prezent, cele mai aşteptate tichete de bugetari sunt cele de vacanţă. Până acum, la privat, se pot acorda unui angajat, într-un an fiscal, până la 6 salarii de bază minime brute pe ţară.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro