Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:42:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preşedintele clubului Barcelona este acuzat de fraudă


14 martie 2013

Sandro Rosell este vizat de o plângere pentru fraudă în legătură cu organizarea meciului amical Brazilia - Portugalia, în 2008, la Brasilia, a anunţat publicaţia Folha de Sao Paulo.

Conform plângerii penale, Guvernul Districtului federal ar fi plătit nouă milioane de reali (peste 3 milioane de euro) companiei braziliene Ailanto Marketing, aflată în proprietatea lui Rosell, pentru organizarea întâlniri câştigate de Brazilia, cu scorul de 6-2, fără a se organiza în prealabil o licitaţie.

Potrivit publicaţiei braziliene, plângerea a fost depusă în februarie, iar Rosell şi asociata sa Vanessa Precht vor trebui să răspundă acuzaţiilor de fals, reproşându-li-se totodată faptul că au acceptat contractul fără licitaţie. Aceste fapte sunt pasibile de o pedeapsă de opt ani de închisoare, a adăugat sursa citată.

În 2009, justiţia s-a arătat interesată de neregulile din acest caz şi de costurile foarte mari pentru organizarea partidei, fiind luat în vizor şi fostul preşedintele al Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF) Ricardo Teixera, care ar fi fost legat într-un fel de Ailanto.

În plângerea depusă se mai arata ca Ailanto a prezentat un document fals prin care îşi demonstra capacitatea sa de a organiza un asemenea eveniment, deşi compania fusese creată doar cu cinci luni înaintea meciului.

Sursa: sport.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro