Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:18:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


4.400 de imigranţi, salvaţi în 48 de ore din Mediterană


1 iulie 2015

Gărzile de coastă italiene au anunţat luni că au coordonat în 48 de ore salvarea a 4.400 de imigranţi în largul Libiei, ceea ce ridică numărul sosirilor în Italia la un nivel record de peste 69.000 pentru primele şase luni ale acestui an, relatează marţi AFP, citată de Mediafax.

Duminică, gărzile de coastă au coordonat salvarea a 21 de ambarcaţiuni în dificultate, iar luni au fost salvaţi 1.500 de imigranţi aflaţi pe opt ambarcaţiuni în dificultate.

Nave italiene, însă şi nave militare britanice, irlandeze, suedeze şi spaniole, precum şi ambarcaţiunea Phoenix, închiriată de organizaţiile umanitare Moas şi Medici fără Frontiere, au participat la operaţiunile de salvare.

Debarcarea imigranţilor salvaţi în porturile din Sicilia şi din sudul peninsulei ridică la peste 69.000 numărul sosirilor în Italia de la începutul anului, potrivit estimărilor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

În plus, imigranţii sosiţi în Grecia au ajuns la un număr record: peste 80.000 de la începutul anului, dintre care trei sferturi pe mare.

În pofida mobilizării forţelor de salvare, traversarea Mediteranei rămâne riscantă: cel puţin 1.800 de imigranţi au murit sau au dispărut între Libia şi Italia în acest an, precum şi alţi 27 în largul Greciei.

Potrivit organizaţiilor umanitare, cel puţin jumătate dintre imigranţii care ajung în Italia sunt solicitanţi legitimi de azil, care au fugit de războiul din Siria sau de acţiunile de reprimare din Eritreea.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro