Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:39:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Apel public lansat de Partidul Acţiune şi Solidaritate pentru ca o stradă din Chişinău să poarte numele regelui Mihai


11 decembrie 2017

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) de la Chişinău propune ca strada Serghei Lazo din capitala Republicii Moldova să fie redenumită şi să poarte numele regelui Mihai şi a lansat un apel public în acest sens.

"Numele Regelui Mihai, trecut în eternitate pe 5 decembrie 2017, este strâns legat de istoria Basarabiei şi a Chişinăului. Fostul suveran al României a vizitat în mai multe rânduri oraşul nostru, iar pentru meritele sale, una dintre străzile centrale ale Chişinăului a fost denumită, în perioada interbelică, în cinstea sa (Marele Voievod Mihai, actuala Serghei Lazo). Până la sfârşitul vieţii a păstrat o legătură sinceră cu Basarabia şi basarabenii”, a scris, pe Facebook, liderul PAS, Maia Sandu.

Ea arată că regele Mihai a fost un simbol al luptei pentru restabilirea dreptăţii, al luptei pentru libertate şi democraţie."De aceea, facem un apel public să fie sprijinită iniţiativa noastră de a se restabili denumirea istorică a străzii Serghei Lazo în numele Regelui Mihai”, mai spune liderul PAS


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro