Vineri, 26 aprilie 2024 - 4:14:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Efectele Brexitului asupra României şi a românilor


19 iunie 2016

Britanicii votează pe 23 iunie, in cadrul unui referendum naţional, dacă doresc să rămână în Uniunea Europeană. Analiştii economici evaluează că eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea costa România de la câteva sute de milioane euro până la câteva miliarde.

Deşi restricţiile din piaţa britanică a forţei de muncă pentru români au fost eliminate de la 1 ianuarie 2014, peste 180.000  de români şi-au găsit de lucru în Anglia.

Soarta locurilor de muncă a românilor care lucrează în Marea Britanie depinde de probabilitatea ca guvernul britanic să introducă restricţii suplimentare pentru forţa de muncă imigrantă. În plus, în cazul unui Brexit, migrarea forţei de muncă spre Anglia va deveni mult mai dificilă.

Potrivit estimărilor, românii care lucrează în Marea Britanie au trimis acasă anul trecut jumătate de miliard de euro. Dacă aceste transferuri de valută scad, se va accentua deficitul contului curent şi, în final, va spori presiunea asupra leului.

Anglia este al zecelea mare investitor în România. Investiţiile britanice au creat în România numeroase locuri de muncă şi au susţinut exporturile. În cazul unui Brexit s-ar ridica o barieră a taxelor vamale, cu consecinţe negative asupra exporturilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro