Vineri, 18 august 2017 - 6:10:11
EUR
EURO = 4.5816 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.9104 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Justiţie paranormală: o fantomă a dat în judecată Finanţele Publice


9 iulie 2017

Dispărut de mai bine de cinci ani în condiţii suspecte, fostul şef de cabinet al ex-preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Codruţ Alexandru Marta, a acţionat, anul trecut, în judecată Direcţia Generală a Finanţelor Publice, solicitând anularea unui act administrativ emis de autoritatea fiscală pe numele său, scrie Jurnalul.ro.

Marta a fost reprezentat, în acest proces civil, de către un cabinet de avocatură din Capitală, cabinet care a reprezentat, în aceeaşi speţă, alţi 24 de reclamanţi care, la rândul lor, au dat în judecată Finanţele Publice. Procesul nu doar că a fost acceptat la judecată de două instanţe, dar a şi fost dus la bun sfârşit, dispărutul Marta făcând, în luna noiembrie a anului trecut, chiar şi recurs. Decizia definitivă în acest proces a fost pronunţată, de Curtea de Apel Bucureşti, la sfârşitul lunii aprilie a acestui an, când reclamaţia a fost respinsă. Printre colegii de proces se numără şi controversatul Elan Schwartzenberg, cel care l-ar fi văzut ultima dată în viaţă pe Codruţ Marta în primăvara anului 2012 .

Încă din anul 2014, procurorii care instrumentează dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta erau de părere că acesta nu se mai află în viaţă, luând în calcul faptul că acesta ar fi fost victima unui asasinat. Timp de cinci ani de zile, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, ex-preşedintele ANAF, nu a fost găsit, nici în viaţă, nici decedat, autorităţie şi apropiaţii acestuia neputând furniza absolut niciun fel de informaţii despre soarta lui.

În aceste condiţii, în mod complet inexplicabil, în data de 23 iunie 2016, „fantoma” lui Codruţ Marta şi-a făcut apariţia, în calitate de reclamant într-un proces civil, având numărul 24039/3/2016, înregistrat pe rolul Secţiei a II-a de Contencios Administrativ şi Fiscal al Tribunalului Bucureşti, în care a chemat în judecată Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice şi Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 1, solicitând anularea unui act administrativ emis pe numele său.

Codruţ Marta nu este singurul reclamant din acest dosar, speţa reunind nu mai puţin de 27 de persoane care au cerut, de asemenea, anularea actelor administrativ-fiscale emise pe numele lor de către cele două organe fiscale. Printre colegii de dosar ai lui Codruţ Marta se află şi personalităţi, printre care şi apropiaţi ai dispărutului om de afaceri.

Astfel, potrivit avizierului care anunţa, la acel moment, faptul că s-a înregistrat acest dosar la Tribunalul Bucureşti, o regăsim şi pe cea de-a doua soţie a lui Codruţ Marta, Andreea Marta, dar şi pe controversatul om de afaceri (fugit, la rândul lui, în Israel), Elan (Emilian) Schwartzenberg, pe fratele acestuia, Fabian, dar şi pe Oana Mihaela Schwartzenberg (alias Mihaela Rădulescu). Tot reclamanţi, alături de Codruţ Marta, în acelaşi proces, mai sunt fostul primar al Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, fiul acestuia, Mihai, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, şi soţia sa, Codruţa Mihaela, apropiatul acestora Gabriel Sorin Strutinsky, dar şi alte persoane fizice.

A făcut şi recurs la Curtea de Apel

Dubioasa cauză a fost luată în discuţie de Tribunalul Bucureşti la patru luni de la data depunerii cererilor, mai exact în data de 27 octombrie 2016, procesul începând cu o amânare, instanţa acordând un alt termen de judecată pentru studiul înscrisurilor communicate şi pentru depunerea relaţiilor solicitate la primul termen. Procesul a fost reluat în data de 24 noiembrie 2016, care, de altfel, a fost şi ultimul termen în faza de fond, când magistraţii au decis să respingă contestaţia formulată de toţi cei 27 de reclamanţi în contradictoriu cu pârâta Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice, după ce a constatat lipsa calităţii procesuale pasive a acesteia. Mai mult, Tribunalul Bucureşti, prin Hotărârea nr. 6772/2016, a respins cu totul contestaţia, pe care a considerat-o ca fiind nefondată. Fiind o hotărâre pe fond, ea a putut fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Şi, iată cum, în data de 13 ianuarie 2017, toţi petenţii, inclusiv Codruţ Alexandru Marta, au declarat recursuri, depuse la Tribunalul Bucreşti, prin intermediul Cabinetului de Avocatură Simona Barascu, unde toţi, inclusiv Codruţ Marta, şi-au declarat domiciliul ales. Cauza s-a mutat, astfel, la Curtea de Apel Bucureşti, care a înregistrat dosarul de recurs în data de 18 ianuarie 2017. Într-un singur termen de judecată, care a avut loc în data de 27 aprilie 2017, instanţa de recurs a finalizat definitiv această speţă, prin respingerea recursului ca nefondat.

Şi specialiştii în drept sunt uimiţi

Cum este posibil ca o persoană dispărută, despre care până şi anchetatorii care, teoretic, încă îl caută îl consideră mort, să dea în judecată statul român, să piardă la fond, apoi să formuleze recurs şi să piardă acest proces, la fix cinci ani şi o lună de zile de la dispariţie? Inexplicabil, după opinia specialiştilor în drept. Potrivit acestora, o acţiune în instanţă, fie ea în materie civilă, administrativă sau penală, poate fi făcută numai de către reclamant, personal, sau prin intermediul unui reprezentant legal. Acest reprezentant legal este obligat să prezinte instanţei o împuternicire care poate fi autentificată la notariat sau o împuternicire avocaţială semnată de acest reclamant.

Ceea ce, teoretic, înseamnă că dispărutul Codruţ Marta a semnat astfel de documente anul trecut, dar şi anul acesta. În 2014, la doi ani de la dispariţie, procurorul-şef adjunct al DNA, Marius Iacob, care s-a ocupat iniţial de acest dosar, pe vremea când se afla la conducerea Parchetului General, preciza, într-un interviu, că ipoteza pe care merg anchetatorii este aceea că, „cel mai probabil, el nu se mai află în viaţă în acest moment”. „Avem în lucru un dosar care are şi acest aspect al dispariţiei lui Codruţ Marta. El este dat în urmărire internaţională, pe numele său s-a solicitat, acum doi ani, mandat de arestare preventivă. Luăm în calcul şi varianta în care el a fost ucis”, spunea, atunci, Marius Iacob.

Urmărit internaţional în Dosarul „Motorina”

Codruţ Marta este dispărut încă din data de 21 martie 2012. Se ştie că, în ziua respectivă, a plecat de la domiciliu, lăsându-şi telefoanele mobile acasă, după care i-a cerut şoferului să-l plimbe cu maşina prin oraş. Printre ultimele persoane care l-au văzut în viaţă pe Codruţ Marta se numără şi controversatul afacerist Elan Schwartzenberg. La momentul dispariţiei sale, Marta era deja cercetat penal, alături de şeful şi prietenul său bun, Sorin Blejnar, pentru instigare la evaziune fiscală.

În acelaşi an, soţia sa, Andreea Marta, a fost acuzată şi, ulterior, trimisă în judecată, pentru proxenetism. Dispariţia lui Codruţ Marta a fost anunţată de soţia sa după patru zile.

Coduţ Marta a fost dat în urmărire generală şi internaţională, prin Interpol, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea sa în lipsă, la cererea DNA. Marta este fostul şef de cabinet al ex-preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, alături de care este acuzat că, în perioada mai 2011 – iulie 2012, a sprijinit un grup infracţional organizat, preocupat cu sustragerea de la plata accizelor aferente unor mari cantităţi de motorină, cu un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.


SURSA: Jurnalul.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(437 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateAti fost victima unui accident de circulatie? Noi va ajutam sa obtineti banii cuveniti din asigurarea RCA

Din aceeaşi categorie:

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu fotoHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Se pare astazi ca aveti multe probleme de rezolvat. Aveti posibilitatea sa faceti anumite schimbari in locuinta care vor contribui la imbunatatirea confortului. Dupa-amiaza ati putea fi tentat sa cumparati un obiect de valoare. Va recomandam sa nu va grabiti, pentru ca nu este o zi favorabila investitiilor. Nu neglijati odihna! taur Se pare ca sunteti in forma si plin de energie si sunt sanse sa finalizati o lucrare importanta. Dupa-amiaza aveti ocazia sa va afirmati in societate. S-ar putea sa luati initiative pentru care veti fi admirat. Aveti grija sa nu neglijati problemele de familie!
GEMENI RAC
gemeni In prima parte a zilei este foarte posibil sa fiti intr-o stare de spirit excelenta, iar relatiile cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri ar trebui sa decurga fara probleme.Aveti sanse de reusita mai ales in activitatile casnice si in societate. Singurul lucru care v-ar putea nemultumi este situatia financiara. In cursul serii este posibil sa participati la o intrunire cu persoane apropiate. Va recomandam sa evitati glumele riscante. rac In prima parte a zilei este posibil ca relatia cu persoana iubita sa fie usor tensionata. Cauza pare sa fie o neintelegere care porneste de la barfele unei persoane invidioase. Sunt sanse sa lamuriti totul destul de usor.S-ar putea ca o investitie pe care ati facut-o cu ceva timp in urma sa se dovedeasca inspirata si sa inceapa sa produca beneficii neasteptat de mari.Aveti grija sa nu va extenuati!
LEU FECIOARĂ
leu La locul de munca sau in afaceri, rezultatele eforturilor depuse in ultima vreme v-ar putea atrage respectul colegilor si laudele superiorilor.Aveti sanse sa realizati fara mari dificultati tot ce v-ati propus pentru azi.Pe plan financiar, s-ar putea sa nu stati tocmai bine, dar sunteti hotarat sa gasiti noi surse de venituri. Este momentul sa reluati legaturile cu vechi prieteni sau parteneri de afaceri. fecioara Sunteti plin de energie si aveti sanse sa finalizati tot ce v-ati propus pentru azi. In prima parte a zilei aveti ocazia sa va afirmati pe plan social. Relatiile cu persoana iubita si cu prietenii ar trebui sa fie foarte bune. Avand in vedere ca sunteti predispus la probleme digestive, eastrolog.ro va sfatuieste sa evitati excesele alimentare,.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Aveti ocazia sa faceti schimbari importante in relatia cu persoana iubita si in plan social. Colaborati foarte bine cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri si puteti avea succes in societate. Este recomandabil sa evitati exagerarile si sa nu va asumati riscuri, fiindca puteti sa va alegeti cu pierderi materiale importante scorpion Desi se intrevede o zi incarcata, sunteti capabil sa faceti fata cu succes tuturor problemelor. Situatia financiara pare sa nu fie foarte buna, dar acest lucru va motiveaza si mai mult.Astazi puteti sa va bazati pe intuitie, dar pentru hotararile importante privind familia si caminul eastrolog.ro va recomanda sa va consultati si cu partenerul de viata.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Intuitia si claritatea in gandire va ajuta sa rezolvati o problema sentimentala care va preocupa de ceva vreme. In prima parte a zilei, o persoana apropiata v-ar putea propune sa va asociati intr-o afacere noua. Va sfatuim sa luati in considerare propunerea, pentru ca pare sa ofere perspective frumoase.Dupa-amiaza este posibil sa participati la o intrunire cu prietenii, impreuna cu partenerul de viata. capricorn Puteti avea succes intr-o scurta calatorie in interes profesional sau de afaceri. Va sfatuim sa fiti prudent si sa evitati discutiile in contradictoriu cu colegii sau cu partenerii de afaceri. In a doua parte a zilei aveti sanse sa clarificati o problema sentimentala mai veche. In plan financiar nu se intrevad probleme deosebite. Este indicat, totusi, sa fiti cumpatat cu cheltuielile.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Este posibil sa aiba loc schimbari importante, mai ales pe plan social si sentimental. Colaborati foarte bine cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri si aveti ocazia sa faceti cunostinta cu persoane importante. Dupa-amiaza puteti lua o decizie importanta privind o investitie pentru camin. Va sfatuim sa tineti cont de ideile partenerului de viata. Spre seara s-ar putea sa primiti o veste buna de la un prieten de familie. pesti Este posibil sa survina evenimente neasteptate, care va obliga sa va modificati programul. Schimbarile, desi par neplacute, sunt de fapt in avantajul dumnavoastra.Aveti ocazia sa faceti cunostinta cu o persoana mai in varsta care va poate ajuta sa rezolvati o problema profesionala. Va recomandam sa va consultati cu partenerul de viata in problemele casei. Evitati discutiile aprinse cu o femeie!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 august 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro