Joi, 2 mai 2024 - 1:05:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O elevă construieşte Piramida Cărţilor la Braşov


16 mai 2015

Locuitorii şi turiştii din oraşul Braşov sunt invitaţi să contribuie, între 1 şi 2 iunie, la Piramida Cărţilor, care se va construi în Piaţa Sfatului din oraş. Ulterior, cărţile vor fi donate.

Astfel, cei care au cărţi pe care nu le mai citesc şi vor să facă curat în bibliotecă, sunt invitaţi să le aducă la Braşov. Piramida Cărţilor va avea o bază de 14 metri, o înălţime de 3 metri şi va fi construită din aproximativ 2.500 de volume.

La acţiunea de construire a Piramidei Cărţilor se alătură şi Cinemateca Patria din Braşov. În acest sens, în perioada 18 mai – 14 iunie, intrarea la cinematograf nu se va face pe bază de bilet, ci pe bază de carte.

Demersul construirii Piramidei Cărţilor a plecat de la ideea unei eleve a Colegiului Naţional Dr. Ioan Meşotă, Alexandra Bănică, care alături de colegii săi a reuşit să transforme visul în realitate.

Moto-ul după care se ghidează aceştia este: „Fii baza piramidei noastre, donează şi tu o carte!”, iar proiectul vrea să sublinieze importanţa lecturii.

„Colectarea acestor cărţi se face din rândul elevilor şi al cadrelor didactice din instituţiile braşovene de învăţământ, precum şi de la toţi pasionaţii de lectură care îşi oferă suportul. La finalul celor două zile de expunere a piramidei, în Piaţa Sfatului, cărţile vor fi sortate şi donate  orfelinatelor, spitalelor, şi azilurilor de bătrâni. De asemenea, manualele donate de Colegiul Meşotă vor fi trimise în Republica Moldova”, a spus Alexandra Bănică, citată de bzb.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro