Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 6:36:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Magazinul care vinde fără bani


22 martie 2015

Pentru a achita doi litri de ulei, trei conserve de carne, două kilograme de făină şi zece napolitane, tanti Lenuţa, o femeie cu doi copii de vârstă şcolară, a călcat haine, a şters geamurile şi a măturat, timp de patru ore.

Pe lângă alimente, femeia s-a mai ales şi cu o cutie cu detergent şi un săpun.

A putut face acest lucru în cadrul magazinului social SocialXchange, inaugurat joi, de către cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, care le oferă celor nevoiaşi posibilitatea de a face rost de diferite produse, pe care să le achite nu cu bani, ci prin muncă. 

Magazinul social SocialXchange este gândit ca un intermediar între cei care doresc să facă acte caritabile şi cei care au nevoie de astfel de gesturi.

Astfel, magazinul social simplifică procedura de donaţie a unor bunuri, dar şi condiţionează accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse, de efectuarea unor activităţi de muncă în folosul comunităţii.

“Noul proiect al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a apărut ca urmare a  nevoii de a stimula atât actele de caritate cât şi sentimentul de responsabilitate în rândul asistaţilor social, dar şi din dorinţa promovării unor principii, precum respectul faţă de donator, protejarea demnităţii beneficiarului şi echitatea socială”, după cum au anunţat iniţiatorii magazinului social.

Pe de altă parte, nici donatorii nu rămân nerăsplătiţi. Şi asta pentru că magazinul social le oferă acestora un pachet de servicii de agrement precum salinoterapie, cursuri de limbi străine, parenting, activităţi sportive şi divertisment.

Sistemul, bazat pe acumularea unor puncte, exclude prezenţa banilor din întregul proces, implementând ideea de sistem caritabil, non-profit, cu destinaţie specific socială.

“În cadrul magazinului sunt acceptate ca donaţii alimente neperisabile, cu termene de valabilitate care să permită depozitarea lor pe o perioadă rezonabilă, precum şi produse de igienă, îmbrăcăminte, jucării, articole pentru copii, rechizite, cărţi, articole sportive etc”, au explicat iniţiatorii proiectului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro