Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:40:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jazz internaţional, la Ploieşti


28 noiembrie 2017



În perioada 22-26 noiembrie 2017, Filarmonica Paul Constantinescu, impreună cu Primăria Ploiesti, a organizat cea de a XXII-a ediţie a PLOIESTI JAZZ FESTIVAL, al cărui debut a avut loc, tot la Ploiesti, in anul 1969.

In ultima zi a Festivalului, numerosul public ploiestean, prezent in sala Filarmonicii, a urmărit trupe si solisti vocali si instrumentisti din mai multe ţări ale lumii:EKUE BAND (Cuba)&Special Guest: ATI DE CHILE (Chile) - percuţie; GIOVANI MIRABASSI TRIO (Italia) feauturing SARAH LANCMAN - voce (Franta) & TOKU - trompetă şi voce (Japonia).

EKUE BAND este un excelent cvartet, alcătuit din muzicieni de elită din Cuba: Carlos Enrique Sanchez-pian, Luis Palomino-saxofon şi flaut, Raubel Torres - cotrabas şi Gilberto Acen Ortega - baterie şi percuţie.

Excepţională a fost vocalista Sarah Lancman, din Paris, care a demonstrat că ştie să se joace cu timbrele vocale şi să exploreze toate registrele emoţionale. Vocea sa cameleonica a fost deseori ”acompaniată” de aplauzele publicului. De aplauze sustinute s-a bucurat şi pianistul italian Mirabassi (care cântă la pian de la varsta de 2 ani!) si, mai ales. japonezul Toku. Remarcabil a fost si italianul stabilit la New York Gianluca Renzi - basist, compozitor, inginer de sunet şi producător, precum şi toboşarul Gene Jackson - excelent vorbitor de...limbă română.

 
 
 
 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro