Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:55:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Guvernul a aflat despre românii reţinuţi în Algeria de la prefectul de Prahova


21 ianuarie 2013

Autorităţile române au aflat că şi cetăţeni români sunt reţinuţi de terorişti la Amenas de la Marius Sersea, prefectul judeţului Prahova.

„Marţi, doamna Bucur (nr. soţia lui Mihai Marius Bucur, unul dintre românii decedaţi în Algeria) m-a informat că soţul său lucrează pe platforma de la Amenas şi este unul dintre cei răpiţi de terorişti. Am luat legătura cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Ambasada României în Algeria şi imediat a fost constituită celula de criză”, ne-a declarat prefectul Marius Sersea.

Prefectul s-a plâns şi el de proasta comunicare cu autorităţile algeriene. „În permanenţă am comunicat cu familiile şi am facilitat comunicarea directă cu Ministerul de Externe şi cu Ambasada noastră în Algeria. Din nefericire nu am avut parte de prea multe căi de comunicare cu autorităţile algeriene”, ne-a spus prefectul.

„Sâmbătă dimineaţă ştiam că domnul Bucur este rănit uşor la o mână, că se află în spital, dar că nu are probleme grave de sănătate. Iar, duminică soţia s-a a fost informată că a încetat din viaţă deoarece era grav rănit”, ne-a mai comunicat Sersea.

El ne-a spus că a asigurat familiilor îndoliate un psiholog (angajat al IPJ Prahova), iar în permanenţă medicii supraveghează starea de sănătate a apropiaţilor celoi doi prahoveni decedaţi în atentatul terorist de la Amenas.

Trupurile celor două victime vor fi repatriate cu un avion al Ministerului Apărării Naţionale şi vor fi aduse acasă (la Bărcăneşti-Ionuţ Costache şi la Plopu-Marius Bucur) pe cheltuiala autorităţilor române.

„Vom sprijini familiile în tot ce înseamnă acte pentru înhumare şi vom ţine în continuare legătura cu soţiile pentru a vedea cum le mai putem sprijini”, ne-a mai spus Marius Sersea.

Vă reamintim că doi prahoveni au murit în atacul terorist de săptămâna trecută, pe platforma petrolieră In Amenas, din Algeria, iar alţi trei români au ajuns în siguranţă în ţară.

Luarea de ostatici  din Algeria s-a încheiat sângeros. Bilanţul deceselor a ajuns ieri la 25 de ostatici şi 32 de terorişti, dar cifrele s-ar putea modifica de la o zi la alta. Deocamdată rămâne un mister dacă ostaticii au murit ucişi de terorişti sau din cauza intervenţiei în forţă a armatei algeriene. Şi în cazul celor doi români care şi-au pierdut viaţa, cauza morţii este neclară. Unul dintre ei a fost găsit mort în complexul petrolier din In Amenas, iar cel de-al doilea a murit în spital, în urma rănilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro