Duminică, 22 octombrie 2017 - 9:31:36
EUR
EURO = 4.5975 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8945 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cursuri gratuite online în 11 ţări europene


26 aprilie 2013

Aproximativ 40 de cursuri, care acoperă o mare varietate de subiecte, vor fi disponibile, în mod gratuit, în 12 limbi diferite, în 11 ţări din Europa, într-o iniţiativă paneuropeană MOOC (Massive Open Online Courses, cursuri online deschise şi în masă), lansată cu sprijinul Comisiei Europene.

Parteneri din 11 ţări şi-au unit forţele pentru a lansa iniţiativa paneuropeană MOOC (Massive Open Online Courses, cursuri online deschise şi în masă), cu sprijinul Comisiei Europene şi vor oferi aproximativ 40 de cursuri gratuite, care acoperă o mare varietate de subiecte, în 12 limbi diferite, se arată într-un comunicat oficial al Comisiei Europene (CE). ”MOOC sunt cursuri universitare online care oferă acces la o educaţie de calitate, de acasă”, susţin reprezentanţii CE. Iniţiativa este condusă de Asociaţia europeană a universităţilor de învăţământ la distanţă (European Association of Distance Teaching Universities - EADTU) şi reuneşte în principal universităţi deschise. Partenerii sunt din Franţa, Italia, Lituania, Ţările de Jos, Portugalia, Slovacia, Spania, Regatul Unit, Rusia, Turcia şi Israel.

Cursurile acoperă domenii care merg de la matematică la economie, de la competenţe informatice la comerţ electronic, de la schimbări climatice la patrimoniu cultural, de la responsabilitatea socială a întreprinderilor la Orientul Mijlociu modern şi de la învăţarea limbilor la scrierea de ficţiune. Fiecare partener oferă cursuri prin intermediul propriei platforme de învăţare, cel puţin în limba sa naţională.

În prezent, se poate alege dintre cele 11 limbi ale partenerilor, plus limba arabă, se arată în comunicat.

Cursurile pot fi urmate fie într-o perioadă fixă, fie oricând, în ritmul propriu al studentului. În general, acestea cuprind între 20 şi 200 de ore de studiu.

”Toate cursurile pot fi recunoscute, în urma absolvirii lor obţinându-se un certificat de absolvire, un atestat sau un certificat de credite care poate fi luat în considerare pentru obţinerea unei diplome universitare. În acest ultim caz, studenţii trebuie să plătească pentru certificat, costurile variind între 25 şi 400 de euro, în funcţie de amploarea cursului (numărul de ore de studiu) şi instituţie”, susţin reprezentanţii CE.

Universităţile care oferă cursuri online gratuite:

TR Universitatea Anadolu

Cengiz Hakan Aydin / +90 222 3201304 sau +90 532 2372821 (mobil)

LT Universitatea de tehnologie

Kaunas Gytis Cibulskis / +37 037300611 sau +37 068238080 (mobil)

FR Ministerul învăţământului superior şi al cercetării Anne Boyer

RU Universitatea de stat de economie, statistică şi informatică din Moscova

Maria Tatarinova / skype - mary1621

NL Open Universiteit din Ţările de Jos

Marga Winnubst / +31 45 5762646

 IL Universitatea deschisă din Israel

Naama Eliyahu / +972 52 7448889

ES Universidad Nacional de Educación a Distancia

Dr. Timothy Read / +34 619 292 575

PT Universidade Aberta

Dr. Antonio Teixeira / +351 963 055965

 IT Università Telematica Internazionale  UNINETTUNO

Nicola Paravati / +39 3393366208

UK The Open University

Open University Media Relations / +44 1908 654316

SK Universitatea de tehnologie slovacă din Bratislava (FEI)

Prof. Peter Ballo / +421 260291516 sau +421 904879370

UE EADTU

Darco Jansen / +31 6 1482 9106

 

Androulla Vassiliou, comisar european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, salută noua iniţiativă: „Este vorba de o noutate interesantă, care sper că va oferi acces la educaţie pentru zeci de mii de studenţi şi va stimula şcolile şi universităţile să adopte metode de predare mai inovatoare şi mai flexibile. Mişcarea MOOC s-a dovedit deja populară, în special în SUA, însă lansarea sa la nivel paneuropean va marca trecerea la un nou nivel. Aceasta reflectă valorile europene precum echitatea, calitatea şi diversitatea, iar partenerii participanţi oferă garanţia unui învăţământ de calitate înaltă. Considerăm că această iniţiativă este un element central al strategiei de a creşte accesul la educaţie pe care Comisia o va lansa în această vară.”

Profesorul Fred Mulder, preşedintele grupului de lucru al EADTU privind educaţia deschisă şi preşedinte în cadrul UNESCO pentru resursele educaţionale deschise, este cel conduce iniţiativa.

„Avem multe de oferit în Europa, explorând pe deplin posibilităţile create de revoluţia MOOC, însă cu o perspectivă mai largă asupra deschiderii educaţiei. Scopul nostru este de a răspunde nevoii de a avea un sistem de învăţământ superior mai accesibil, care plasează cursantul în centrul acţiunii sale.

Cursurile MOOC europene vor oferi materiale de studiu individual de calitate şi vor asigura o punte între învăţarea informală şi învăţământul formal. O parte dintre cursuri vor oferi credite oficiale, care vor fi luate în considerare pentru obţinerea unei diplome universitare, de exemplu. În plus, preţuim diversitatea, atât lingvistică, cât şi culturală”, a adăugat Mulder, care a fost rector al Open Universiteit din Ţările de Jos între 2000 şi 2010.

 „De decenii, universităţile deschise europene şi partenerii lor oferă un învăţământ şi metode de învăţare de cea mai înaltă calitate tuturor celor interesaţi. Iniţiativa MOOC paneuropeană demonstrează pasiunea noastră colectivă pentru continuarea procesului de inovare. Dorim să lărgim gama de cursuri propuse de partenerii iniţiali şi vom fi bucuroşi să ni se alăture noi parteneri din lumea întreagă care împărtăşesc ideile noastre şi practicile noastre pentru un învăţământ superior flexibil şi reactiv”, a declarat Will Swann, preşedintele EADTU.

 Printre membrii EADTU care plănuiesc să se alăture iniţiativei se numără: Universitatea deschisă din Cipru, DAOU/Universitatea Aarhus (Danemarca), Universitatea Tallinn (Estonia), Universitat Oberta de Catalunya (Spania), FIED Fédération Interuniversitaire de l’Enseignement à Distance (Franţa), Universitatea deschisă din Grecia, AGH-Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie Centrul de Învăţământ Online (Polonia), Universitatea Maria Curie Sklodowska (Polonia) şi Universitatea din Ljubljana (Slovenia).

Vassiliou, împreună cu prof. Mulder şi dl Swann, preşedintele EADTU, vor lansa iniţiativa MOOC europeană printr-o conferinţă de presă internaţională organizată de Open Universiteit din Ţările de Jos, care va avea loc joi, 25 aprilie şi care va fi difuzată pe internet. Acestora li se va alătura dl Xavier Prats Monné, director general adjunct al direcţiei de educaţie şi cultură a Comisei.

 Informaţii privind deschiderea educaţiei Comisarul Vassiliou şi vicepreşedintele Neelie Kroes, responsabilă cu Agenda digitală, vor lansa noua iniţiativă a Comisiei - „Deschiderea educaţiei” - în această vară. Scopul acesteia este de a promova utilizarea TIC şi a resurselor educaţionale deschise la toate nivelurile de învăţământ, pentru a le oferi generaţiilor actuale şi viitoare de studenţi competenţele de care au nevoie.

Asociaţia europeană a universităţilor de învăţământ la distanţă EADTU este o reţea instituţională formată din zece universităţi europene de învăţământ deschis la distanţă/online, 14 asociaţii naţionale de universităţi tradiţionale care oferă învăţământ la distanţă/online pentru studenţii din afara campusului şi două universităţi cu învăţământ combinat, în campus şi online. Activităţile EADTU sunt sprijinite prin acţiunea Jean Monnet, care face parte din programul de învăţare pe tot parcursul vieţii al UE.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(309 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Puteti avea succes pe plan profesional, la studii si in calatorii. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de acest context favorabil, care va ofera ocazia sa va largiti orizontul intelectual si sa va afirmati pe plan social. In a doua parte a zilei s-ar putea sa intrati in posesia unor bani la care nu va asteptati, dar care va prind foarte bine. Daca simtiti nevoia sa va relaxati, va sfatuim sa incercati odihna activa: un hobby, sport etc. taur Creativitatea este la cote maxime azi si va stimuleaza sa puneti la cale noi proiecte in plan profesional si personal. Daca v-ati propus sa incepeti o afacere noua pe cont propriu, puteti fi optimist: aveti sanse sa va descurcati cu cheltuieli minime. Nu se intrevad probleme de sanatate, insa ar fi bine sa sa va relaxati mai mult.
GEMENI RAC
gemeni Azi va bucurati de o creativitate deosebita, care va poate fi de mare ajutor la locul de munca sau in afaceri. S-ar putea ivi ocazia sa faceti o investitie importanta, care se va dovedi profitabila mai curand decat va asteptati. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie partenerului de viata. rac Relatiile cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri ar trebui sa decurga foarte bine. Sunteti apreciat pentru seriozitatea si competenta cu care abordati proiectele comune. Puteti sa rezolvati cu usurinta atat problemele profesionale, cat si cele legate de camin sau de viata de familie. Ar fi bine sa dati dovada de diplomatie si sa tineti cont de parerile partenerului de viata.
LEU FECIOARĂ
leu Azi se pare ca nu aveti o clipa de ragaz, dar sunteti hotarat si reusiti sa duceti la bun sfarsit tot ce v-ati propus. Daca profitati de aceasta conjunctura favorabila, aveti numai de castigat pe plan profesional si financiar. S-ar putea sa petreceti seara in mijlocul familiei si sa faceti planuri pentru o calatorie. Nu va faceti griji in ceea ce priveste banii: ii veti obtine in curand! fecioara Contextul astral al zilei de azi este favorabil studiului si va poate ajuta sa va faceti remarcat in societate. Aveti idei foarte bune si puteti sa incepeti o activitate noua la care va ganditi de ceva timp. Ar fi bine sa tineti cont de sfaturile unei persoane cu experienta.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In prima parte a zilei aveti posibilitatea sa luati o decizie importanta, care se va dovedi inspirata. Daca vi se propune o noua colaborare, va sfatuim sa nu stati mult pe ganduri. Sunt sanse sa castigati bine si sa va faceti noi relatii profesionale. Fiti prudent si evitati speculatiile financiare! scorpion Astazi aveti ocazia sa va faceti remarcat in plan profesional sau in afaceri, prin competenta si creativitatea de care dati dovada. S-ar putea sa fiti nevoit sa faceti mai multe drumuri scurte si sa va ocupati de o investitie. Nu este exclus sa intampinati dificultati din cauza birocratiei. Nu va descarcati nervii pe prieteni sau pe membrii familiei!
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se intrevad castiguri frumoase dintr-o activitate comerciala de care va ocupati cu seriozitate. Usurinta cu care comunicati azi va ajuta sa rezolvati divergentele aparute intre colegii de munca sau partenerii de afaceri. Dupa-amiaza s-ar putea sa suferiti o mica dezamagire in plan sentimental. capricorn In prima parte a zilei aveti posibilitatea sa rezolvati o problema a unei persoane mai tinere din familie. Pe plan profesional parcurgeti o perioada favorabila, in care puteti sa va puneti in aplicare ideile originale. Aveti sanse sa castigati bine si sa va afirmati in societate, dar n-ar strica sa fiti mai modest.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator S-ar putea sa plecati intr-o calatorie neprevazuta, in interesul familiei. Sunteti capabil sa comunicati foarte bine si sa negociati cu persoanele de sex opus. In ciuda unor dificultati, aveti toate sansele sa finalizati o activitate intelectuala careia i-ati dedicat mult timp. Eastrolog.ro va sfatuieste sa evitati discutiile in contradictoriu cu o persoana mai in varsta. pesti La locul de munca sau in afaceri, creativitatea si ideile ingenioase va pot atrage aprecierile colegilor sau ale partenerilor. Aveti mari sanse sa luati decizii inspirate si sa duceti la bun sfarsit tot ce v-ati propus pentru azi. In a doua parte a zilei este posibil sa mergeti impreuna cu persoana iubita intr-o vizita la prieteni. Nu neglijati odihna!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 octombrie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro