Vineri, 26 aprilie 2024 - 6:30:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mai sunt două focare în Făgăraş


26 iulie 2012

focareÎn masivul Făgăraş, pe Valea Ţiganului, au mai rămas două focare, care se întind pe o suprafaţă de circa trei hectare fiecare şi nu mai există pericolul ca focul să ajungă la fondul forestier. Unul dintre focare arde mocnit, iar celălalt arde cu flăcări mari, efectivele de pompieri, pădurari şi voluntari fiind în continuare prezenţi în zonă, pentru a cincea zi consecutiv şi probabil că vor mai interveni până la sfârşitul săptămânii.


„La locul respectiv sunt 20 de pompieri şi 60 de pădurari şi voluntari. Focarele au fost localizate şi nu mai există pericol ca focul să ajungă la fondul forestier “, a spus Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.
Incendiul de vegetaţie uscată s-a produs încă de duminică la prânz, la altitudinea de 1.500 de metri, în zona alpină de pe Valea Sebeşului din masivul Făgăraş, între vârful Berevoiescu şi vârful Ţiganu. Focul s-a extins pe o suprafaţă de peste zece hectare. De la satul Sebeş, unde se poate ajunge cu maşina, pompierii sunt nevoiţi să meargă pe jos trei ore şi jumătate până la locul incendiului, ei intervenind cu mături, pliciuri şi sape pentru a izola focarele şi pentru a evita ca focul să ajungă la pădure.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro