Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 7:29:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aducem Basarabia acasă! 150 de români moldoveni l-au salutat pe Constantin Stere la Bucov FOTO


6 august 2016

În anul 2015, tinerii din Platforma Unionistă Acţiunea 2012 au desfăşurat proiectul Cunoaste-ţi ţara, proiect prin care românii din Basarabia au venit în România şi au vizitat diverse obiective turistice şi economic.

Ambiţioşi şi cu dorinţa de ReUnire, tinerii au trecut la următoarea etapă şi au demarat în acest an un program mult mai îndrăzneţ: 100.000 de basarabeni vin să cunoască România.

Obiectivul programului îl reprezintă dorinţa de a distruge ideile preconcepute existente în Basarabia, mai ales că apropape 80% din populaţia Moldovei nu a venit niciodată în România.

În cadrul programului, mai multe grupuri de basarabeni au ajuns şi în Prahova.

O astfel de întâlnire a avut loc vineri seara în Parcul Constantin Stere Ploieşti. Un grup de 150 de basarabeni s-au oprit la Bucov pentru a-l saluta pe basarabeanul Constantin Stere.

Venind de la Streşeni, Călăraşi, Nisporeni, Chişinău, Hînceşti, Leova, basarabenii, de toate vârstele, au descoperit că românii nu muşcă, şi în plus cinstesc cum se cuvine memoria lui Stere, un patriot basarabean îndrăgostit de ideea de Unire.

Basarabenii, însoţiti de George Simion, liderul Platformei Unioniste Actiunea 2012, au fost întâmpinaţi de Mircea Cosma, preşedintele Societăţii Cultural Istorice Mihai Viteazul, şi de Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Din păcate, chiar dacă încep să înţeleagă avantajele ReUnirii, basarabenii sunt dezbinaţi şi foarte departe de ideea de a susţine un candidat unic la alegerile prezidenţiale din Moldova. Întrebaţi despre un potenţia candidat, basarabenii veniţi la Ploieşti, au rostit vreo 10 nume de candidaţi preferaţi, ceea ce înseamnă că dacă nu se renunţă la orgolii şi nu se găseşte un candidat unic, preşedinţia Republicii Moldova ar putea ajunge pe mâna partidelor pro ruse, iar eforturile pentru ReUnire ar deveni un simplu vis.

Poate că liderii partidelor unioniste de la Chişinău ar trebui să înţeleagă foarte repede că au nevoie de un candidat unic pentru a câştiga alegerile.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro