Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 7:34:53
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


2015 – un an spectaculos pentru CCI Prahova


17 decembrie 2015

Ca în fiecare sfârşit  de an – aşa cum îi stă bine unei instituţii care se respectă – Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat o întâlnire devenită tradiţională cu reprezentaţii presei locale, în faţa cărora Aurelian Gogulescu – preşedintele CCI Prahova, a prezentat o sinteză a activităţii anului 2015. „Anul acesta a fost unul deosebit de spectaculos, un an mult mai bogat în activităţi comparativ cu anii precedenţi. Lăsând la o parte multitudinea de activităţi desfăşurate, doresc să menţionez câteva evenimente importante. În primul rând, remarc faptul că 2015 repreziintă anul în care CCI Prahova a împlinit 150 de ani de existenţă – un lucru cu care nu se pot lăuda multe institţii din România. Apoi, tot în acest an, s-a împlinit un sfert de veac de existenţă modernă a instituţiei noastre şi 15 ani de când funcţionăm în acest sediu  ultramodern, pus la dispoziţia mediului de afaceri prahovean. Tot în 2015 s-a încheiat mandatul de patru ani al activităţii noastre, eu fiind onorat cu realegerea mea în funcţia de preşedinte”, a sintetizat, pe scurt, Aurelian Gogulescu, principalele evenimente ale anului.

Alte evenimente, legate strict de activitatea CCI Prahova, au fost:

Delegatii straine aflate in vizita la sediul C.C.I.Prahova: 37 vizite ale unor oameni de afaceri si oficiali straini, dupa cum urmeaza: 21 vizite ale reprezentantilor Corpului Diplomatic: ambasadori, consuli si consilieri economici din: Marea Britanie, SUA, Thailanda, Pakistan, Iran, Norvegia, Bulgaria, Africa de Sud, Muntenegru, Indonezia, Italia, Polonia, Republica Congo, Bosnia-Herzegovina, India, Japonia, Germania, Federatia Rusa, Kazahstan; 16 vizite de lucru ale unor delegatii din strainatate formate din oficiali si  oameni de afaceri,  la care au participat peste 120 firme prahovene, dar si din alte judete. Cu aceasta ocazie a fost organizat un forum de afaceri.

Misiuni economice, vizite de lucru sau participari la evenimente internationale in strainatate: Evenimentele organizate cu ocazia acestor deplasari au constat in: intalniri cu reprezentanti ai Camerelor de Comert, intalniri de afaceri, vizite la sediul unor companii importante, administratii locale si regionale, institutii si organisme internationale, participari la Forumuri Economice bilaterale.

Actiunile in domeniul relatiilor externe au marcat o serie de intalniri cu demnitari de rang inalt, presedinti de state (ai Romaniei, R. Moldova, Bulgariei, Portugaliei), prim-ministri, ministri, parlamentari, guvernatori de provincii, membri ai caselor regale.

Actiuni in premiera organizate de CCI Prahova sau participari la anumite evenimente reprezentative la nivel national:

  • participarea presedintelui CCI Prahova, in urma primirii de invitatie speciala, la reuniunea anuala a Diplomatilor romani, acreditati in strainatate, precum si la reuniunea nationala a consilierilor economici ai Romaniei in strainatate, organizate de Ministerul Afaceilor Externe si de Ministerul Economiei si Comertului.
  • desemnarea presedintelui C.C.I Prahova ca Reprezentant pentru Romania al Camerei pentru Cooperare Economica Internationala in Sectorul Privat din Qingdao.
  • organizarea unei importante vizite de documentare in Judetul Prahova a unei delegatii formate din sefii misiunilor diplomatice si ale reprezentantelor unui numar de 19 tari.
  • primirea celei mai numeroase delegatii din China (60 persoane din Provincia Liaoning) in vederea realizarii de investitii in Parcul industrial de la Baicoi al companiei METEOR
  • organizarea in premiera a Adunarii Asociatia Oamenilor de Afaceri Romania – Africa de Sud – ROSABA
  • vizita in premiera a Ambasadorilor Tarilor Africane acreditati la Bucuresti

In prezent, CCI Prahova are incheiate 75 Acorduri de Colaborare cu Camere de Comert si Industrie si alte organizatii din strainatate din 33 de tari: Algeria, Argentina, Marea Britanie, Belarus, Belgia, Bosnia si Hertzegovina, Brazilia, Bulgaria, Canada, China, Croatia, Cuba, Egipt, Franta, Grecia, Italia, India, Macedonia, Maroc, Republica Moldova, Pakistan, Singapore, Spania, Turcia, Federatia Rusa, Siria,Slovacia, Thailanda, Ucraina, Ungaria si Vietnam..

CCI Prahova este furnizor autorizat  de formare profesionala continua. Desfasurata in conditiile unei concurente acerbe pe piata de profil, activitatea de formare si perfectionare profesionala constituie un obiectiv prioritar pentru Camera de Comert si Industrie Prahova, fiind una dintre cele mai dinamice activitati ale organizatiei camerale prahovene.

Organizarea festivitatii de premiere TOPUL FIRMELOR PRAHOVENE

  • cel mai important si mai grandios eveniment de promovare a comunitatii de afaceri locale, cu o traditie de 22 de ani, care evidentiaza performanta de top in domeniul economic.
  • cca. 500 participanti
  • cu participarea reprezentantilor a 20 de ambasade
  • cu participarea unui ministru si a 7 secretari de stat
  • In premiera, acordarea trofeului “20 ANI  - Perseverenta in Excelenta”  firmelor clasate 20 ani in TOP - 17 firme laureate
  • 4595 firme care au indeplinit conditiile de eligibilitate, dintr-un total de 22 154 firme cu bilantul depus

     1906 firme in TOP 10

     951 firme TOP 3

     432 firme locul I

  • Firme prahovene prezente in Topul National”  - 224, dintre care 26 pe locul I si 85 pe primele 3 locuri

DERULAREA DE PROIECTE PE PROGRAME EUROPENE

1.Proiectul strategic “Formare UTilă a resuselor Umane RuralE – FUTURE” ID 127663,  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 „Investeşte în oameni!”, axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, domeniul major de intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă.”

2.Centrul EUROPE DIRECT PLOIESTI-2013-2017 - Proiect finantat de Comisia Europeana 

Incepand cu 1 ianuarie 2013 Camera de Comert si Industrie Prahova a devenit structura-gazda  in urma castigarii pentru urmatorii 5 ani a  unui  grant de actiune si asistenta tehnica  din partea Comisiei Europene, si semnarea unui Accord de Colaborare cu Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti,  pentru gazduirea Centrului de  informare europeana Europe Direct  Ploiesti

3.Europe Enterprise Network COSME-WP2014-2-1- proiect finanatat in cadrul programului Horizont 2020

Camera de Comert si Industrie Prahova face parte dintr-un consortiu care va derula in perioada 2015-2020 proiectul Europe Enterprise Network in regiunile Sud-Muntenia si Bucuresti Ilfov

Parteneriatul este format din institutii ,organizatii si firme de prestigiu din cele doua regiuni : Ministerul Economiei siTurismului,ADR Sud-Muntenia,ADR Bucuresti –Ilfov,Politehnica bucuresti,CEC Bank, IPA SA,CRIMM,ACAROM

4. Proiectul strategic “Euroturism - Calificare in industria turismului! “ ID153975 cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 „Investeşte în oameni!”,

Derulare: 1 aprilie 2015- 31 decembrie 2015

39 activitati si evenimente desfasurate in cadrul celor 4 proiecte din fonduri structurale, dintre care cele mai importante sunt:

  • Vizita regionala a doamnei Angela Filote, şef al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania
  • Lansare proiect Scoala Internationala de Excelenta in Turism si Antreprenoriat
  • Seminar-dezbatere Viitorul educatiei în UE şi oportunitatile oferite prin Erasmus+
  • Participare la " Bursa de Contacte de afaceri cu companii din Italia"
  • Prezentare privind angajarea sau studiul in UE
  • Romanian Business Challenge- concurs de antreprenoriat pentru tineri
  • Eveniment de informare “Ziua Europei”
  • Eveniment de informare “Ziua Mondiala a Mediului”
  • Campania de informare “ Europa, casa noastra “
  • Eveniment “Vacanta europeana la Muzeu”
  • Masa rotunda “Sărăcia în Prahova – cauze şi efecte”

ACTIVITATEA DE CONSULTANTA – INFIINTARE FIRME În cursul anului 2015, Serviciul de Consultanta infiintari firme a intocmit si depus la Oficiul Registrului Comertului în vederea inregistrarii, documentatia pentru 430 operatiuni – inmatriculari societati, intreprinderi individuale, persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale si acte aditionale de modificare a structurii societatilor comerciale existente (cesiune capital social, schimbare asociati, modificare sediu, infiintare punct de lucru, actualizare obiect de activitate), suspendari de activitate si dizolvari ale societatilor comerciale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro