Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:55:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Salariul minim din Grecia redus cu 22%


1 februarie 2012

greciaGuvernul elen a început să implementeze măsurile dure de austeritate necesare pentru a primi pachetul de finanţare externă de la UE şi FMI, reducând marţi seara salariul minim mediu cu 22%.


Astfel, salariul minim mediu în Grecia ajunge la 751 euro. De asemenea, sunt reduse şi pensiile de peste 1.300 euro cu 12%, transmite Reuters.
Guvernul a aprobat reducerea salariului minim şi scăderea pensiilor din sistemul public în cadrul pachetului de măsuri convenit cu instituţiile finaiciare internaţionale, în timp ce parlamentul aprobă un nou set de măsuri suplimentare.


"Legislaţia de astăzi şi cea care va fi adoptată mâine reprezintă doar acţiuni de implementare a programului deja votat pentru salvarea ţării. Trebuie să cârmuim nava către siguranţă, în portul restructurării datoriilor. Este nevoie de solidaritate naţională şi trebuie să transmitem un mesaj de credibilitate", a declarat ministrul Finanţelor, Evangelos Venizelos.


Astfel, guvernul elen a impus o scădere de 22% a salariului minim mediu lunar, la 751 euro. Pentru persoanele cu vârsta sub 25 de ani, salariul minim a fost redus cu 32%. În plus, Atena a impus îngheţarea salariilor pentru anumite categorii profesionale până când şomajul va scădea sub 10%, de la 21% în prezent.


Totodată, plăţile lunare în contul pensiilor care depăşesc 1.300 euro vor fi reduse cu 12%, iar aşa-numitele pensii suplimentare, plătite din contribuţiile voluntare ale angajaţilor, au fost reduse cu până la 30%.
Astfel, potrivit incont.ro care citează Eurostat, salariul minim din Grecia a fost anul trecut de 877 de euro, în timp ce în România aceasta a ajuns la 158 de euro, al doilea cel mai mic din blocul comunitar, după Bulgăria (123 de euro).

În condiţiile aplicării unei reduceri de 20%, salariul minim în Grecia ajunge la aproximativ 750 de euro, adică de 4 ori şi jumătate mai mare ca cel din România.

Cu o valoare de 877 de euro, salariul minim al grecilor era, anul trecut, mai mare şi că cel plătit în Statele Unite – 869 de euro şi reprezenta jumătate din minimul plătit în cea mai bogată ţară a Uniuni Europene, Luxemburg – 1.758 de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro