Duminică, 22 octombrie 2017 - 12:14:59
EUR
EURO = 4.5975 RON
Moneda euro a crescut
USD
USD = 3.8945 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Guvernul român şi cel bulgar vor avea o şedinţă comună la Varna


2 octombrie 2017

Statele Unite Economic ale Balcanilor, înfiinţarea trilateralei România – Bulgaria – Grecia. Forum international economic 9-12 noiembrie Sofia în organizarea Casei de Comerţ Balcanice.

Ca urmare a demersurilor făcute de către Gremiul Levantin – Casa de Comerţ Balcanică, la Vidin, în perioada 5 – 8 octombrie 2017 va avea loc un puternic forum economic regional, ocazie cu care se vor înfrăţi administrativ judeţul Braşov cu judeţul Vidin, o intensă corespondenţă administrativă fiind derulată în acest sens între preşedintele judeţului Vidin, Ghenadi Velkov, şi preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea. În cadrul acestui parteneriat, se vor demara semnarea unor protocoale de colaborare culturală, economică, administrativă, de promovare a turismului religios, de dezvoltare durabilă a celor două regiuni, de atragere de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea parcurilor tematice, ştiinţifice, industriale, precum şi a unor centre de afaceri.

Cu ocazia acestui forum, se vor semna şi pune bazele înfrăţirilor administrative între municipiul Făgăraş şi municipiul Vidin şi între Cristian şi Vârşeţ, delegaţia Făgăraşului fiind condusă de către primarul Gheorghe Sucaciu, alături de city-managerul Marius Rica, iar delegaţia comunei Cristian va fi condusă de către primarul Gicu Cojocaru. Din partea bulgară, delegaţia oraşului Vidin va fi condusă de primarul acestuia, Ognyan Tsencov, iar delegaţia oraşului Vârţeţ, primarul Ivan Mihailov Lazarov.

Partea română beneficiază de suportul Ministerului de Externe, prin Ambasadorii Ion Galea şi şeful Biroului Economic, ministrul delegat Radu Moldovan, iar partea bulgară prin ambasador Teodor Churov şi şeful Biroului Economic, prim-secretar Ivaylo Marinov. Din grupul de lucru prezent la Vidin şi Vârşeţ vor fi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, un număr de 40 de agenti economici, precum şi o delegaţie importantă de preoţi ai Bisericii Ortodoxe Române, aparţinători ai Mitropoliei Ardealului, care au contribuit şi au pus umărul la o strângere de ajutoare, de 25 de tone, pentru familiile sărace din regiunea bulgară.  Dintre aceştia, preoţii Eugen şi Ciprian Comşulea de la Bisericile Blumăna II şi VIII, preotul Ilie Muntean, de la Biserica Spitalului Militar Braşov şi preotul col. Epaminond Boroş de la Biserica Jandarmeriei Braşov, dar şi Protosinghelul Clement, stareţul Mănăstirii Sfântul Efrem cel Nou din Cristian, mănăstire ce se va înfrăţi de altfel cu cea mai importantă mănăstire de pe teritoriul Bulgariei, Klisurschi Monastir, toate aceste activitati avand girul si binecuvantarea Mitropolitului Ardealului IPS Laurentiu Streza.

Statele Unite Economic ale Balcanilor, înfiinţarea trilateralei România – Bulgaria – Grecia

Prim-miniştrii ai României şi Bulgariei, împreună cu miniştrii Turismului şi ai Economiei din cele trei ţări au stabilit că în perioada 3-4 octombrie la Varna va avea loc o şedinţă comună de Guvern având ca temă aprofundarea complementarităţii economice dintre România şi Bulgaria, precum şi conectarea capitalelor Bucureşti – Sofia- Atena prin linii feroviare rapide, precum şi accelerarea unor proiecte de infrastructură.

În luna noiembrie, 9 – 11, la Sofia, în organizarea Gremiului Levantin, a Casei de Comerţ Balcanice, cu susţinerea Ministerului de Externe Român, a Ministerului Economiei bulgar şi a celor două ambasade şi birouri economice se organizează ediţia a doua a acestui Forum Economic international la care sunt aşteptaţi să participe 100 de oameni de afaceri români alături de 150 de oameni de afaceri din Bulgaria, Turcia, Grecia si Serbia. Forumul economic de la Sofia şi deschiderile spre proiecte se fac în contextul deţinerii de către Bulgaria a preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene în prima jumate a lui 2018, şi de România în sem II a lui 2019, unde temele de discuţie vor fi extinderea posibilităţilor de cooperare prin proiecte economice comune între cele două state si nu numai, în cadrul strategiei Uniunii Europene, în regiunea de Sud – Est a Balcanilor.

La manifestarile din acest an participa si cele mai puternice filiale regionale nationale ale Gremiului Levantin – Casa de Comert Balcanica, coordonatori de regiuni fiind: regiunea Transilvania centru, col.ing.dr.(r) Gligor Ioan si Fleseriu Viorel, regiunea Dobrogea: prof. ec. Radu Silviu si ing. agr. Valentin Tarau, regiunea Transilvania II: jr. Surdea Victor si ing. Sorin Icusan, regiunea Crisana si Maramures: dr. Florin Lele si ing. dipl. Ovidiu Bargau.

Ratiunea activitatilor Gremiului Levantin – Casa de Comert Balcanica este aceea de a crea puternice legaturi economice in flancul de Sud Est al Europei. „Rationamentul nostru este acela de a avea o alternativa puternica de comert exterior cu tari precum Turcia, Azerbaidjan, Bulgaria, Macedonia, Grecia, Serbia, Muntenegru. De altfel, in aceste tari avem ambasadori onorifici sau consulate onorifice deschise precum si birouri economice si comerciale in curs de instalare” – declara presedintele Gremiului, prof. dr. Liviu Pandele. Pentru anul care vine, cu ocazia centenarului Romaniei 2018, incercam sa sensibilizam autoritatile centrale si locale sa organizam un puternic Forum Economic international la Brasov, INTERMARIUM ECONOMIC FORUM 2018 , data urmând să fie stabilită alături de partenerii noştri externi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(522 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Puteti avea succes pe plan profesional, la studii si in calatorii. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de acest context favorabil, care va ofera ocazia sa va largiti orizontul intelectual si sa va afirmati pe plan social. In a doua parte a zilei s-ar putea sa intrati in posesia unor bani la care nu va asteptati, dar care va prind foarte bine. Daca simtiti nevoia sa va relaxati, va sfatuim sa incercati odihna activa: un hobby, sport etc. taur Creativitatea este la cote maxime azi si va stimuleaza sa puneti la cale noi proiecte in plan profesional si personal. Daca v-ati propus sa incepeti o afacere noua pe cont propriu, puteti fi optimist: aveti sanse sa va descurcati cu cheltuieli minime. Nu se intrevad probleme de sanatate, insa ar fi bine sa sa va relaxati mai mult.
GEMENI RAC
gemeni Azi va bucurati de o creativitate deosebita, care va poate fi de mare ajutor la locul de munca sau in afaceri. S-ar putea ivi ocazia sa faceti o investitie importanta, care se va dovedi profitabila mai curand decat va asteptati. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie partenerului de viata. rac Relatiile cu colegii de munca sau cu partenerii de afaceri ar trebui sa decurga foarte bine. Sunteti apreciat pentru seriozitatea si competenta cu care abordati proiectele comune. Puteti sa rezolvati cu usurinta atat problemele profesionale, cat si cele legate de camin sau de viata de familie. Ar fi bine sa dati dovada de diplomatie si sa tineti cont de parerile partenerului de viata.
LEU FECIOARĂ
leu Azi se pare ca nu aveti o clipa de ragaz, dar sunteti hotarat si reusiti sa duceti la bun sfarsit tot ce v-ati propus. Daca profitati de aceasta conjunctura favorabila, aveti numai de castigat pe plan profesional si financiar. S-ar putea sa petreceti seara in mijlocul familiei si sa faceti planuri pentru o calatorie. Nu va faceti griji in ceea ce priveste banii: ii veti obtine in curand! fecioara Contextul astral al zilei de azi este favorabil studiului si va poate ajuta sa va faceti remarcat in societate. Aveti idei foarte bune si puteti sa incepeti o activitate noua la care va ganditi de ceva timp. Ar fi bine sa tineti cont de sfaturile unei persoane cu experienta.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In prima parte a zilei aveti posibilitatea sa luati o decizie importanta, care se va dovedi inspirata. Daca vi se propune o noua colaborare, va sfatuim sa nu stati mult pe ganduri. Sunt sanse sa castigati bine si sa va faceti noi relatii profesionale. Fiti prudent si evitati speculatiile financiare! scorpion Astazi aveti ocazia sa va faceti remarcat in plan profesional sau in afaceri, prin competenta si creativitatea de care dati dovada. S-ar putea sa fiti nevoit sa faceti mai multe drumuri scurte si sa va ocupati de o investitie. Nu este exclus sa intampinati dificultati din cauza birocratiei. Nu va descarcati nervii pe prieteni sau pe membrii familiei!
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se intrevad castiguri frumoase dintr-o activitate comerciala de care va ocupati cu seriozitate. Usurinta cu care comunicati azi va ajuta sa rezolvati divergentele aparute intre colegii de munca sau partenerii de afaceri. Dupa-amiaza s-ar putea sa suferiti o mica dezamagire in plan sentimental. capricorn In prima parte a zilei aveti posibilitatea sa rezolvati o problema a unei persoane mai tinere din familie. Pe plan profesional parcurgeti o perioada favorabila, in care puteti sa va puneti in aplicare ideile originale. Aveti sanse sa castigati bine si sa va afirmati in societate, dar n-ar strica sa fiti mai modest.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator S-ar putea sa plecati intr-o calatorie neprevazuta, in interesul familiei. Sunteti capabil sa comunicati foarte bine si sa negociati cu persoanele de sex opus. In ciuda unor dificultati, aveti toate sansele sa finalizati o activitate intelectuala careia i-ati dedicat mult timp. Eastrolog.ro va sfatuieste sa evitati discutiile in contradictoriu cu o persoana mai in varsta. pesti La locul de munca sau in afaceri, creativitatea si ideile ingenioase va pot atrage aprecierile colegilor sau ale partenerilor. Aveti mari sanse sa luati decizii inspirate si sa duceti la bun sfarsit tot ce v-ati propus pentru azi. In a doua parte a zilei este posibil sa mergeti impreuna cu persoana iubita intr-o vizita la prieteni. Nu neglijati odihna!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 octombrie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro