Marţi, 19 martie 2024 - 12:24:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ce se întâmplă cu banii şi portofelele găsite pe stradă în România


8 martie 2017

Tot mai mulţi români dau dovadă de spirit civic atunci când găsesc pe stradă bani, portofele sau obiecte pierdute, şi anunţă autorităţile pentru a găsi proprietarii. Poliţiştii vorbesc chiar despre un adevărat fenomen al oamenilor care returnează lucrurile găsite, relatează ŞtirileProTV.

Recent, un fost consilier de la Ministerul Culturii şi-a pierdut portofelul, iar un adolescent de 16 ani din Târgu Mureş l-a găsit şi a sunat la 112.

„Aşa a fost corect. Gândul acela că Dumnezeu mă vede şi ce am făcut, mai bine am ales calea cea dreaptă. Era un film mai vechi românesc, în care a zis un om că dacă cineva găseşte un portofel, un portmoneu, trebuie predat la secţie, şi asta mi-a trecut prin cap atunci”, a povestit Laszlo pentru ŞtirileProTV.

Proprietarul era un arhitect din Reghin care până în decembrie anul trecut a fost consilier la Ministerul Culturii. „M-am bucurat că există cetăţeni cu simţ civic”, a declarat Klaus Birthler pentru sursa citată.

O altă femeie din Târgu Mureş şi-a pierdut geanta într-un magazin, însă a recuperat-o după doar 24 de ore. Iar un turist maghiar care şi-a uitat borseta cu sute de euro şi carduri bancare în centrul oraşului a recuperat-o şi el în scurt timp.

Un alt caz s-a petrecut la Cluj-Napoca, unde o bătrână a găsit 2.000 de lei pe stradă. Deocamdată, proprietarul banilor nu a fost găsit (acesta îi poate ridica de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj).

Potrivit poliţiştilor, sunt tot mai mulţi români care găsesc bani şi bunuri şi decid să anunţe poliţia.

„Numai anul trecut s-au dus la poliţie 16.000 de lei, iar banii au fost returnaţi la proprietar”, a precizat Carmen Jucan, purtător de cuvânt IPJ Cluj.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro