Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 1:09:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Controlul afacerilor de la marginea drumurilor


21 februarie 2016

Compania Naţională de Drumuri verifică dacă patronii afacerilor de la marginea şoselelor şi-au plătit taxele. Este vorba despre o aşa-numită taxă de acces la drumul naţional, stabilită prin ordonanţă de guvern în urmă cu aproape 10 ani.

De exemplu, pentru un panou publicitar, proprietarul trebuie să achite lunar companiei de drumuri 75 de bani pe metru pătrat. În judeţele din Oltenia, CNADNR are de încasat 3 milioane de euro din astfel de taxe restante.

„Pentru un astfel de panou publicitar de pe marginea drumului, Compania Naţională de Autostrăzi ar trebui să primească anual cel puţin 80 de euro. În Oltenia sunt sute de amplasamente care nu plătesc statului taxa de utilizare drum”, relatează Manuela Rolea, reporter Digi24.

„Răspunzătorii să fie traşi la răspundere!”, spune Claudian Ţuţulan, şef tură la Direcţia de Drumuri Craiova.

Directorul CNADNR a anunţat o anchetă la nivel naţional privind modul de colectare a taxelor. Controlul îi vizează atât pe angajaţii companiei, cât şi pe agenţii economici. În perioada 2014-2015, Direcţia Regională de Drumuri Craiova a sancţionat peste 300 de firme care nu au plătit taxa de drum. Amenzile au fost cuprinse între 3.000 şi 4.000 de lei.

Sursa: digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro