Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:24:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jocurile Mării Negre pentru Veterani au loc la Buşteni


6 octombrie 2016

O foarte apreciată şi captivantă manifestare sportivă – Jocurile Mării Negre pentru Veterani - se va desfăşura concomitent în perioada 7,8 şi 9 octombrie a.c. în patru oraşe care şi-au căpătat în prezent un binemeritat şi valoros renume ca staţiuni turistice de larg interes atât pe plan intern, cât şi internaţional. Este vorba despre oraşul Varna (Bulgaria) unde se vor desfăşura întrecerile de înot şi tenis de câmp. În staţiunea turcească Luleburgaz, publicul prezent va putea urmări meciurile de baschet şi tenis de masă. Cel de-al treilea oraş staţiune-gazdă al acestei competiţii este Odessa (Ucraina). Aici se vor întrece atleţii şi echipele de volei feminin. Buşteniul va găzdui fotbalul şi volei masculin.

„Jocurile Mării Negre pentru Veterani” reprezintă o manifestare devenită deja tradiţie, anul acesta desfăşurându-se ediţia cu numărul VI. Până în prezent toate disciplinele sportive înscrise în această competiţie se disputau într-un singur oraş-gazdă. La Varna s-au desfăşurat două ediţii, Instanbulul a găzduit alte două, iar Odessa o ediţie.

Începând cu acest an organizatorii au decis disputarea simultană în cele patru oraşe staţiune a câte două discipline sportive, urmând ca în viitorii trei ani fiecare disciplină să se desfăşoare, la rândul ei, în alt oraş-gazdă. Participarea românească la ediţiile anterioare a cuprins fotbalul şi voleiul. Echipa de fotbal Petrolul Ploieşti şi cea de volei Tricolorul LMV s-au luptat pentru victorie pentru prima dată în cadrul Jocurilor Mării Negre pentru Veterani în anul 2006, la Varna, iar ultima ediţie disputată în 2008 la Istanbul a beneficiat din nou de prezenţa echipei Tricolorul LMV din ţara noastră.

Primarul oraşului Buşteni, Emanoil Savin, dovedind o implicare entuziastă în ceea ce priveşte susţinerea activităţilor sportive, a reuşit prin demersurile sale ca, după 10 ani de la prima ediţie şi implicit participare a sportivilor români la această manifestare, jocurile să fie prezente şi la Buşteni. Comitetul de organizare al celei de-a VI-a ediţii a acestei competiţii sportive a fost ales în primăvara acestui an la Istanbul. Preşedinte este Ştefan Filipov din Varna, vicepreşedinte, conaţionalul  nostru Valentin Mateescu, secretar Metin Buyukavcilar din Luleburgaz, iar membru Ushakov Serghei din Odessa. Protocolul de organizare al competiţiei este semnat pentru o perioadă de patru ani, fiind astfel valabil până în anul 2019 inclusiv.

 

Victorie de răsunet a echipei de fotbal a oraşului Buşteni la Turneul Balcanic pentru Veterani

În perioada 20-21-22 mai 2016, în staţiunea Luleburgaz din Turcia, s-a desfăşurat o competiţie fotbalistică de largă apreciere, şi anume Turneul Balcanic pentru Veterani, ajunsă la cea de-a treia ediţie. Alături  de echipa de fotbal a oraşului Buşteni, celelalte participante au fost: Luleburgaz Veterani şi Luleburgaz Kentsport din Turcia, BG Stara Zagora şi BG Varna din Bulgaria, Yunanistan Drama din Grecia, echipele de veterani din Boznia şi Herţegovina şi Macedonia.

Rezultatele meciurilor au fost următoarele:

Buşteni – Yunanistan Drama (4-2). Pentru Buşteni au marcat: Mazat Iordan şi Teodorescu Cosmin câte un gol, iar Stanciu Marian două.

Buşteni – BG Varna (4-1). Au marcat: Pârlog Mihai două goluri, iar Stăncescu Ciprian şi Mazat Iordan câte unul.

Buşteni – Luleburgaz Kentsport (4-0). A marcat Stanciu Marian de trei ori, iar Berbec Viorel o dată.

Echipa de fotbal a oraşului Buşteni şi-a dovedit certa valoare şi a reuşit să câştige grupa B a competiţiei, înscriindu-se în finala Turneului Balcanic pentru Veterani pe care a câştigat-o cu un scor categoric: Buşteni – Boznia Herţegovina 3-1. Golurile victoriei au fost înscrise de Pârlog Mihai, Berbec Viorel şi Stanciu Marian.

Victoria categorică repurtată de echipa de fotbal a oraşului Buşteni la această întrecere este un real motiv de bucurie şi mândrie pentru toţi, dar mai ales ne obligă ca la ediţia a IV-a a turneului ce se va desfăşura în perioada 19-20-21 mai 2017 să dovedim o participare pe măsura valorii şi a aşteptărilor şi să ne apărăm titlul câştigat în 2016.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro