Vineri, 26 aprilie 2024 - 3:07:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


IKEA construieşte un nou magazin în Bucureşti


16 iunie 2015

IKEA România a cumpărat vineri, terenul destinat construirii celui de-al doilea magazin IKEA din România.

Terenul are o suprafaţă de aproximativ 13,7 hectare şi este situat în Sectorul 3 din Bucureşti, pe Bulevardul Pallady. Valoarea achiziţiei este confidenţială, potrivit contractului încheiat vineri.

„Aşa cum am mai spus, în mai multe oraşe mari din România există potenţial ridicat pentru a deschide magazine IKEA. În acelaşi timp, magazinul existent în Bucureşti primeşte în prezent un număr foarte mare de vizitatori, ceea ce poate afecta uneori percepţia lor asupra experienţei din timpul cumpărăturilor sau este prea departe de unii locuitori din Bucureşti, care aleg să nu ne mai viziteze din acest motiv. De aceea, am decis să deschidem al doilea magazin tot în Bucureşti, într-o zonă care oferă acces mai larg către reţeaua de transport în comun bucureştenilor din zonele mai îndepărtate. Bineînţeles că nu ne vom opri aici. Găsirea celui mai potrivit teren în alte localităţi rămâne pe lista noastră de priorităţi. Pentru locuitorii din ţară, până la deschiderea unor noi magazine, am pus la dispoziţie încă din vara anului trecut noul serviciu IKEA Comenzi Online, prin care pot comanda pe website-ul nostru produse IKEA, care le vor fi livrate acasă în termen de câteva zile”, a declarat Cornel Oprişan, retail manager-ul IKEA România, prin intermediul unui comunicat.

IKEA, compania de retail mobilier şi decoraţiuni, de origine suedeză,  a fost fondată în 1943, de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia.

Majusculele din denumirea IKEA provin din iniţialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, şi numelui satului în care se găsea ferma: Agunnaryd.

Compania IKEA deţinea, în august 2014, peste 355 de magazine în 47 de ţări sau teritorii, dintre care 40 de magazine erau francize deţinute de alte companii decât IKEA Group.

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro