Vineri, 26 aprilie 2024 - 11:43:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şasiurile fabricate la Roman Braşov vor echipa autobuze din America de Sud


16 iulie 2013

Compania Roman Braşov poate ajunge să vândă circa 300 de şasiuri de autobuz într-o ţară din America Latină, al cărei nume nu a fost dezvăluit, potrivit directorului general Carol Rugacs. În prezent se construieşte prototipul la Braşov, care va fi trimis în scurt timp peste ocean. „E un model de şasiu pentru autobuze cu motor în faţă, cum sunt cele uzuale în toată America de Sud. Nu vă pot spune ţara, dar parteneriatul a trecut de faza de discuţii. Dacă dau OK-ul pe prototip, atunci putem livra circa 300 de bucăţi la un preţ de 50.000 de dolari pe bucată”, a precizat Rugacs. Valoarea potenţialului contract ar fi, deci, de 15 milioane de dolari. Directorul Roman a mai spus că eventualul contract ar fi încheiat direct cu statul latino-american.
 
Încheierea unui astfel de contract ar fi o veritabilă gură de oxigen pentru fabrica braşoveană care, în acest moment, nu prea are nimic de lucru. Contractul cu Pentagonul pentru camioane militare, care s-a derulat timp de 5 ani nu mai există. Roman n-a reuşit să-şi vândă autobuzul Urban Crosstown nici unei municipalităţi din ţară, iar discuţiile privind vinderea acestuia în Dubai nu s-au concretizat.
 
Fabrica Roman Braşov a fost cumpărată în 2003 de omul de afaceri Ioan Neculaie, care deţine şi clubul de fotbal FC Braşov.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro