Vineri, 26 aprilie 2024 - 12:23:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Armata fantomă



La 27 ianuarie 1785, în Silezia, în plin câmp, în faţa a vreo cincizeci de ţărani, a apărut deodată o unitate de infanterie dispusă pe trei coloane, în frunte cu doi ofiţeri purtând drapele roşii. La un moment dat, trupa s-a oprit şi prima linie a tras în direcţia ţăranilor care totuşi n-au auzit niciun zgomot. După ce s-a risipit fumul, au apărut husarii călări, care au dispărut la fel de repede. Scena s-a repetat la 3 februarie, în faţa a patru sute de persoane şi din nou pe 15 februarie, în faţa a treizeci de persoane.

De data aceasta a fost anunţat generalul Von Sass, care s-a deplasat îndată la faţa locului cu un detaşament. Armata fantomă, care între timp dispăruse, şi-a făcut din nou apariţia imediat. Câte un ofiţer călare din fiecare armată s-a desprins, fiecare mergând în întâmpinarea celuilalt. Cel viu a interpelat fantoma care nu a răspuns, şi a vrut să tragă în ea, când deodată totul a dispărut.

Alte cazuri: o bătălie cumplită care a fost văzută de cinci ori în acelaşi loc în Anglia în 1642, la două luni după ce s-a petrecut într-adevăr. Trimişii lui Carol I al Angliei au izbutit chiar să recunoască printre luptătorii fantomă pe unii dintre cei care pieriseră acolo. Alt caz, mai curios: în 1574 la Utrecht, cinci soldaţi din gardă, văd la orizont pe “la miezul nopţii o luptă înverşunată care în realitate avea să se desfăşoare abia după douăsprezece zile.

În fine, mai recent ministrul apărării al “Graţioasei sale Majestăţi” Elisabeta II, a trebuit să deschidă o anchetă cu privire la lupta spectrelor, care are loc în fiecare 23 octombrie la Kleiton, într-o tabără a armatei, care serveşte drept depozit de muniţii.

P.S. Oare  aceste armate-fantome reprezintă dovada faptului că există “alunecări în timp”?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro