Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:12:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cei trei autori ai luărilor de ostatici au fost ucişi, mai mulţi civili şi-au pierdut viaţa


10 ianuarie 2015

Forţele speciale franceze i-au ucis vineri pe cei doi jihadişti acuzaţi de masacrul soldat cu 12 morţi de la Charlie Hebdo, precum şi pe autorul unei luării de ostatici de la un magazin evreiesc din Paris, unde au fost descoperite după asalt cadavrele a patru persoane, relatează AFP.

Deznodământul pune capăt unei perioade de trei zile de urmărire generală după atacul asupra sediului publicaţiei satirice Charlie Hebdo de miercuri de la Paris, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi. Acest atentat, cel mai sângeros din istoria Franţei, a provocat o undă de şoc în lumea întreagă.

Cu puţin timp înainte de ora 16.00 GMT, unităţile de elită ale jandarmeriei i-au împuşcat mortal într-o localitate situată la nord-est de Paris pe jihadiştii Said şi Chérif Kouachi care au ieşit trăgând asupra forţelor de securitate din tipografia unde se aflau, împreună cu un ostatic. Un membru al forţelor de ordine a fost rănit în timpul operaţiunii, au informat surse de securitate, dar ostaticul a fost eliberat teafăr şi nevătămat.

Aproape simultan, a fost declanşat un asalt asupra magazinului evreiesc din estul Parisului, unde un bărbat a luat ostatice mai multe persoane. Două persoane fuseseră ucise în schimbul de focuri care a avut loc la începutul luării de ostatici, la puţin timp după ora 12.00 GMT. După mai multe explozii, poliţiştii au pătruns în magazin. La puţin timp după aceea, cel puţin cinci ostatici au fost scoşi de poliţişti din magazin, au constatat jurnaliştii AFP.

Autorul luării de ostatici, Amedy Coulibaly, a fost ucis de forţele de intervenţie. Nu se ştie pentru moment dacă cele patru persoane ale căror cadavre s-au găsit în magazin la finalul operaţiunii au fost ucise în schimbul iniţial de focuri sau în timpul asaltului.

În prezent, persistă îndoieli asupra identităţii unuia dintre morţii descoperiţi, despre care nu se ştie dacă este unul dintre ostatici sau un complice al autorului, susţin surse din poliţie citate de AFP. Alte patru persoane au fost grav rănite.

'Simţim o imensă tristeţe pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa şi le mulţumim din toată inima forţelor de ordine care au intervenit cu un sânge rece care îi onorează', a declarat presei ministrul de interne, Bernard Cazeneuve.

Autorităţile franceze s-au confruntat cu o situaţie fără precedent în istoria modernă a ţării: două luări de ostatici la 50 km distanţă comise de persoane puternic înarmate şi hotărâte, ultimul act al unei tragedii care a început miercuri cu atentatul de la redacţia Charlie Hebdo


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro