Vineri, 26 aprilie 2024 - 10:41:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Macovei, despre Directiva Europeană a confiscării extinse a averilor


26 octombrie 2015

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat duminică, pentru Agerpres, că România are termen până la finele anului viitor să transpună în legislaţia naţională Directiva Europeană privind punerea sub sechestru şi confiscarea bunurilor provenite din infracţiuni, iar acest text va fi inclus automat în Codul Penal, care acum are o serie de prevederi mai restrictive.

'Anul viitor este termenul limită la care trebuie transpusă Directiva Europeană a confiscării extinse a averilor. Ea putea fi transpusă mult mai repede, şi anul acesta şi anul trecut.

Nu este nicio contradicţie cu Codul Penal, practic textul de transpunere va înlocui textul din Codul Penal de astăzi care este mult mai redus. Prin urmare, transpunerea acelui text din Directiva extinsă va duce la o confiscare extinsă, la confiscarea întregii averi nejustificate a unei persoane care comite infracţiuni şi nu-şi justifică legal averea în raport cu venitul.

Se aplică pentru toţi cei care vor fi în curs de judecată, pentru cei care vor fi condamnaţi sau în curs de anchetă, pe baza unei hotărâri judecătoreşti (...) Politicienii români nu vor la închisoare, nu vor să li se confişte averile, vedeţi ce campanie este împotriva DNA, împotriva celor care investighează, împotriva unor judecători. Ei nu vor asta, dar nu e după ei', a susţinut europarlamentarul.

Monica Macovei, care a fost raportor al Parlamentului European în cazul Directivei confiscării extinse a averilor, a subliniat că transpunerea acesteia este obligatorie pentru toate statele membre ale Uniunii Europene şi că acolo unde este deja inclusă în legislaţia internă rezultatele sunt vizibile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro