Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:47:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Grade militare de vânzare. Cât plăteşti pentru a ajunge din civil, general


29 iulie 2015

O echipă de 32 de parlamentari a scris un proiect de lege prin care poţi deveni general în Armata Română dacă donezi cel puţin 50.000 de euro.

Mai exact, lege spune că toţi cei care donează bani Armatei primesc grade militare. Potrivit Ştirile Pro TV, vicepremierul Garbriel Oprea nici nu vrea să audă de o asemenea iniţiativă şi spune că legea va fi cu siguranţă respinsă, cel puţin de partidul pe care îl conduce, UNPR.

„Nu sunt de acord, eu, unul, personal, ca şi cetăţean al României, ca pe măsura – ce spuneţi dumneavoastră că e în acel proiect de lege – ce se fac donaţii, se primesc grade militare. Nu, gradele militare se acorda în condiţii foarte clar stabilite de lege şi de regulamentele militare”, a declarat Gabriel Oprea.

Iniţial, parlamentarii se gândeau ca fiecare român să doneze măcar un euro şi astfel să se strângă bani pentru dotarea Armatei.

Apoi s-au gândit ca românul mai generos, care dă cel puţin 50.000 de euro, să primească automat şi gradul de general. De asemenea, cei mai generoşi ar putea primi deduceri de cheltuieli, reduceri de impozite sau medalii.

De exemplu, la 5.000 de euro donaţi primeşte o reducere de 4% la impozite şi gradul de subofiţer în rezervă. Pentru ofiţer inferior în rezervă se donează între 5.000 şi 10.000 de euro. Cei care donează peste acest prag primesc gradul de ofiţer superior în rezervă şi o reducere de 8% la impozite.

Iniţiatorii proiectului spun că ideea lor a plecat de la faptul că 85% din echipamentele Armatei Române ar fi depăşite şi au peste 25 de ani vechime.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro