Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:58:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Organizaţia Umanitară CONCORDIA a inaugurat Centrul de Servicii Sociale Casa ALEXANDRA


10 octombrie 2015

 Organizaţia Umanitară CONCORDIA a inaugurat Centrul de Servicii Sociale Casa ALEXANDRA în Ploieşti, Str. Democraţiei nr. 19, Judeţul Prahova.

Ne-am bucurat de prezenţa autorităţilor locale, dintre care menţionăm Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Prahova,  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Secţia nr. 4 Poliţie, Şcoala Gimnazială nr. 19 Ploieşti, precum şi a colaboratorilor noştri de la Asociaţia ARESEL, care sperăm să ne sprijine în continuare în activitatea noastră pentru comunitatea din Municipiul Ploieşti.

Copiii de la Casa ALEXANDRA au pregătit un spectacol special din care nu au lipsit un moment poetic pe tema libertăţii copilăriei, cântecul african “Noi mergem în lumină”, un dans contemporan pe care l-au numit “Marionetele” şi multe alte surprize.

Centrul de servicii pentru copii şi familii, Casa ALEXANDRA, dispune de 36 de locuri pentru copii, inclusiv de etnie romă, din cartiere sărace ale Ploieştiului. Centrul oferă o masă caldă, programe educaţionale de tip şcoală după şcoală pentru copii, programe de terapie şi recuperare prin acordarea de servicii de specialitate: consiliere psihologică, psihopedagogică şi logopedică, dar şi activităţi muzicale, ludice şi sportive.

De asemenea, Casa ALEXANDRA oferă sprijin pentru găsirea unui loc de muncă pentru familii, informare pentru sănătate, consiliere psihologică şi sprijin pentru acces la servicii publice.

CONCORDIA este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi non - profit, cu un istoric de peste 24 de ani în România, care are ca misiune susţinerea şi (re)integrarea socială, familială, şcolară şi profesională a copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, spre o viaţă independentă şi autonomă.

Proiectele noastre se derulează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova, şi se adresează unui număr de peste 1.500 de copii şi tineri în fiecare an.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro