Miercuri, 12 iunie 2024 - 5:40:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Uniţi de tricolor! Steagul românesc care a unit cele două maluri ale Prutului în ultima zi a anului 2017 VIDEO


2 ianuarie 2018

Un tricolor românesc cu o lungime de 100 de metri a fost întins, duminică, în ultima zi a anului 2017, peste cele două maluri ale Prutului, pentru a marca intrarea în Anul Centenar al Marii Uniri din 1918,  evenimentul fiind organizat de Platforma Unioniste Acţiunea 2012

Sute de persoane au participat la desfăşurarea tricolorului pe un pod feroviar dintre România şi Republica Moldova, în dreptul localităţii Fălciu din judeţul Vaslui.

"România n-a avut graniţă la Prut!", "Unire", "Unitate naţională", "Jos hotarul de la Prut!", "Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!" sunt câteva dintre mesajele scandate de unionişti la manifestaţie.

"Desfăşurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenţia asupra necesităţii reîntregirii ţării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităţilor centrale şi judeţene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul şi ca să ne plângem ostaşii căzuţi la Ţiganca", a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro