Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:58:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oraşul din România în care zăpada nu este o problemă


18 ianuarie 2017

Un municipiu din România a testat, în aceste zile, un utilaj modern şi mobil de deszăpezire, care topeşte zăpada. Peste 500 de metri cubi de zăpadă pot fi transformaţi în apă într-o singură oră cu ajutorul unui utilaj precum cel încercat la Târgovişte.

„De menţionat că maşina reprezintă o creaţie 100% românească, de la proiectare până la execuţie. În afară faptului că echipamentul în discuţie este foarte util în activitatea de deszăpezire, folosirea să va conduce la scăderea semnificativă a costurilor, practic acesta având nevoie exclusiv de un utilaj care să încarce zăpadă şi de o gură de scurgere”, spune primarul Târgoviştei, Cristian Stan, citat de Adevărul.

Aceste utilaje sunt folosite deja în ţări precum Statele Unite ale Americii, Suedia, Finlanda sau Germania.

Zăpada adunată cu ajutorul unui excavator este pusă într-o cuvă cu apă caldă, iar apa rezultată este apoi deversată în sistemul de canalizare.

Tot procesul este extrem de eficient, iar transportul zăpezii în afara oraşului – un proces extrem de costisitor – este evitat. Timpul de muncă necesar pentru eliberarea oraşelor de nămeţi se înjumătăţeşte cu ajutorul acestor utilaje, care au preţuri cuprinse între 30.000 şi 300.000 de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro