Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 5:25:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gazele naturale au ajuns la Şirna


26 octombrie 2012

Comuna Şirna beneficiează, de astăzi, de racordarea la reţeaua de gaze naturale. La reţea mai sunt legate şi comunele Poienarii Burchii, Gorgota şi Tinosu.

 

Introducerea reţelei de distribuţie a gazului metan este o investiţie făcută în regim privat, iar proiectul va continua anul viitor în încă şase localităţi din zonă. Lucrările de introducere a conductelor de gaze au o valoare totală de aproximativ şapte milioane de euro, iar Consiliul Judeţean Prahova asigură racordarea la reţea a instituţiilor de interes public. Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, este convins că investiţia inaugurată la Şirna va atrage noi investitori în zonă. “Investitorii doresc apă, canalizare,drumuri asfaltate,gaze, acces la telecomunicaţii şi lumină. Dacă oferi aceste utilităţi firmele vin să facă afaceri la tine. Îl invit pe primarul de aici cu mine la Bruxelles, nu să mâncăm scoici ci să prezentăm zona. Îl asigur că vor apărea şi investitorii”, a declarat Mircea Cosma. Primarul Valerică Sandu a promis că va continua dezvoltarea localităţii deoarece şi-a propus ca Şirna să devină una dintre cele mai importante comune din Prahova. “Vom demara asfaltarea străzilor laterale, vom începe amenajarea trotuarelor, iar anul viitor sper să reuşim să atragem fonduri europene pentru introducerea canalizării”, ne-a spus Valerică Sandu, primarul comunei Şirna. Oamenii din comună susţin iniţiativa edilului. “Este un bun gopodar şi toată ziua munceşte pentru comună. De mult nu am mai avut un primar atât de bun”, ne-a povestit o bătrânică.

Oamenii speră ca şi după alegerile parlamentare să fie băgaţi în seamă şi i-au povestit social-democratului Radu Oprea, candidat la Senat în Colegiul 4, care sunt problemele lor. “Pensii mici, alimente şi medicamente scumpe. Este foarte greu. Tinerii nu au locuri de muncă. Ne-am săturat de politicieni care doar promit”, a spus un bărbat. Oprea le-a promis oamenilor că va veni în permanenţă în zonă. “În urmă cu patru ani am candidat aici. Nu am ajuns în Parlament, dar am continuat să vin în zonă. Ba mai mult, am demarat o afacere aici. Am o fermă cu 800 de vaci şi am creat locuri de muncă în zonă”, a povestit Radu Oprea.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro