Vineri, 26 aprilie 2024 - 8:49:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Spectacol al lalelelor la Cavriago, Italia. Spectacolul se va relua la Ungheni


8 mai 2016

Acum 15 ani, Nina Gorincioi-Cadoppi, originară din satul Grozasca, raionul Ungheni, s-a căsătorit cu Daneo Cadoppi, un om foarte respectat şi apreciat în Cavriago, oraşul său de baştină. De atunci, grădina casei lor, situată chiar în centrul oraşului,  a devenit de nerecunoscut. An de an, locuitorii de aici asistă la un adevărat spectacol al lalelelor. Sînt mii de flori multicolore, de toate formele şi dimensiunile. ”Italienii îmi zic deja că, dacă în primăvară, nu ar vedea această frumuseţe de lalele, ar crede că ori am plecat, ori am murit. Nimeni nu-şi mai poate imagina acest ungheraş fără flori”, povesteşte Nina Gorincioi-Cadoppi.

Este pentru prima dată, însă, cînd cei 350 de bulbi donaţi oraşului, care deja au înflorit, au împînzit şi piaţa Zanti.“Am cerut permisiunea primarului. După ce mi-a dat undă verde, am împodobit havuzul de aici cu cele mai colorate lalelele. Acum, cînd trec prin piaţă şi văd că oamenii se opresc să privească acest havuz înflorit, mi se umple inima de bucurie. Sînt într-adevăr mîndră. Multă lume mă salută şi mă felicită pentru acele flori. Pentru mine e o satisfacţie extraordinară”, a declarat dînsa pentru cotidianul naţional”QN il Resto del Carlino.

”În 20 de zile am devenit eroină pentru Cavriago. Piaţa a înflorit, vin de peste tot s-o admire. Viceprimarul mi-a sărutat mîinile, cînd plantam bulbii de lalele. Şi primarul mi-a mulţumit. Săptămîna trecută, am avut la Cavriago sărbătoarea lalelelor”, ne-a spus Nina Gorincioi-Cadoppi, după care a făcut o remarcă: ”Pînă nu demult, eram doar soţia lui Daneo Cadoppi. Acum sînt deja  doamna cu cele mai frumoase flori”.

Şi la Ungheni o ”mică Olandă”?

Marea pasiune pentru flori şi, în mod special, pentru lalele, a făcut-o pe Nina Gorincioi-Cadoppi să ajungă cu gîndul şi la Ungheni. ”În septembrie vin în Moldova şi atunci vom pregăti terenul pentru a planta lalele în centrul Ungheniului. În octombrie, voi veni din nou, special să le plantez”, a spus dînsa. Pînă atunci, urmează să fie găsit cel mai potrivit loc. ”Cred că ar fi frumos în preajma Crucii martirilor neamului”, a punctat dînsa, după care a accentuat: ”Vă asigur că mai frumos centru ca la Ungheni nu veţi întîlni. De fapt, Ungheni şi aşa e cel mai frumos oraş din Moldova”.

Şi-a anunţat deja susţinerea  Liliana Tincu, specialist pe probleme investiţionale şi  consilier al primarului de Ungheni. ”Susţin această idee şi mă înscriu în lista de voluntari”, a postat dînsa un mesaj pe facebook.

Sursa:facebook
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro