Marţi, 19 martie 2024 - 8:38:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


ÎNFRICOŞĂTOR! Bisericile ortodoxe romanesti trec in slujba diavolului!


7 mai 2015


Pe mai multe biserici ortodoxe din Romania a aparut o alta cruce decat cea crestin-ortodoxa. Este vorba despre crucea lui Bafomet (Baphomet), despre care se spune ca este simbolul diavolului. Bafomet (Baphomet) este un nume apărut pentru prima oară în stenogramele proceselor templierilor la începutul secolului al XIV-lea. Unii istorici moderni consideră că numele este o scriere greşită, în franceza veche, a numelui Mahomet (Mahomed).

În secolul al XIX-lea, numele a fost popularizat datorită unor scrieri pseudoistorice care au încercat să lege cavalerii templieri de unele teorii ale conspiraţiei, discutând despre distrugerea ordinului lor. Numele Bafomet (Baphomet) a devenit atunci asociat cu o imagine de "capră sabatică" desenată de Eliphas Lévi.

Ocultistul francez Eliphas Lévi a susţinut că numele a fost derivat din codarea cabalistică: Numele lui Baphomet al Cavalerilor, care ar trebui pronunţat cabalistic invers, este compus din trei abrevieri în limba latină: Tem. ohp. AB., Templi omnium hominum pacts abbas, „tatăl templului păcii al tuturor oamenilor”.

Infricosator este faptul ca sub ochii Patriarhiei Romane, pe turlele mai multor biserici ortodoxe din Romania a aparut aceasta cruce. Spre exemplu, pe turlele biserici Manastirii Horezu se afla doua astfel de cruci.

O alta biserica pe care troneaza cea mai impunatoare cruce satanica este biserica “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Satu Mare. Cotidianul Transilvania Reporter a prezentat un amplu material - FOTO Cea mai mare cruce de pe o biserică din România, montată la Satu Mare, a costat cât un apartament - despre aceasta "realizare" a Protopopului ortodox Ioan Socolan din Satu Mare. Citam din acesta: "Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena se află în construcţie din 1992, piatra de temelie fiind pusă atunci chiar de actualul protopop Ioan Socolan. Acesta crede că din lipsa fondurilor, construcţia lăcaşului de cult se va finaliza abia peste 10 ani. Biserica are o înălţime ce depăşeşte blocurile de zece etaje din zonă. Doar turnul pe care a fost montată noua cruce are nu mai puţin de 50 de metri".
 

Biserica Domnească din Târgovişte, un monument istoric al Romaniei a fost infierat cu cele trei cruci satanice, cum puteţi observa în imaginea de mai jos.
 

Impresionantă este situaţia Mânăstirii Sinaia, din poza de mai jos, unde se poate observa că vechea biserică, cea din prim-plan, are crucile ortodoxe tradiţionale, în timp ce biserica nouă, cea din spate, are o mixtură de cruci. De ce oare s-a montat pe biserica cea nouă un alt tip de cruce, diferit de celelalte?

Pe pagina wikipedia găsim o explicaţie infantilă: "Pentru cei pasionaţi de arta religioasă se poate menţiona că la Mănăstirea Sinaia se găsesc cinci tipuri de cruci: crucea lui Ştefan cel Mare (care se găseşte pe cupola vechii biserici), crucea grecească (cu braţe egale şi care se găseşte deasupra intrării în biserica mare), crucea latină (cu braţe inegale pe turnurile pronaosului marii biserici), crucea slavă (de inspiraţie barocă, cu mai multe braţe orizontale, pe cupola centrală a marii biserici) şi soarele înscris într-o cruce latină (pe turnul clopotniţei)"
 

Alte exemple de biserici sau manastiri care poarta stigmatul diavolului sunt: Catedrala Încoronării din Alba Iulia, manastirea Cozia, biserica Kretzulescu, biserica Sfântul Gheorghe Nou din Bucureşti, manastirea Agapia, mănăstirea Curtea de Argeş, mănăstirea Tismana si altele.

Un material foarte documentat despre acest subiect il puteti gasi aici: https://raduiacoboaie.wordpress.com


In realizarea acestui material s-au folosit urmatoarele surse si imagini:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Bafomet
http://transilvaniareporter.ro/
http://ro.wikipedia.org/wiki/
http://ro.wikipedia.org/wiki/
 

La pagina http://www.ortodoxism.com/cuvinte-de-folos/tipuri-de-cruci.html găsiţi principalele tipuri de cruci existente, inclusiv crucea slavă ortodoxă, din imaginea următoare, care nu are absolut nici o legatură cu forma crucilor prezentate in acest material.

 

 

Nu întâmplător forma crucii lui Baphomet "seamănă, dar fără să răsară", cu crucea ortodoxă.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro