Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:47:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


30.000 de refugiaţi redistribuiţi de UE până în 2017


30 septembrie 2016

Comisarul UE pentru Imigraţie, Dimitris Avramopoulos, a anunţat că aproximativ 30.000 de refugiaţi din Grecia vor fi redistribuiţi pe tot teritoriul UE până în anul 2017 susţinând că blocul european a făcut un progres “semnificativ” în soluţionarea crizei refugiaţilor, în ciuda neînţelegerilor interne.

“Criza refugiaţilor nu s-a terminat şi din acest motiv progresul de astăzi trebuie susţinut”, a declarat Avramopoulos în timpul unei conferinţe de presă în Bruxelles, dezvăluind o evaluare a Comisiei Europene asupra crizei imigraţiei din Europa.

“Succesul abordării noastre comune din ultimele luni este esenţial pentru succesul tuturor celorlalte acţiuni: de la redistribuire şi acordul dintre UE şi Turcia până la întoarcerea treptată la Sistemul Dublin şi o funcţionare normală a spaţiului Schengen”.

Anul trecut, Uniunea Europeană a adoptat un plan pentru redistribuirea refugiaţilor din ţările aflate în linia întâi a acestei crize – acele ţări, precum Italia şi Grecia, unde imigranţii ajung pentru prima dată când păşesc pe teritoriul european. Planul s-a lovit de  critici puternice venite din partea fostelor naţiuni comuniste, inclusiv Polonia şi Ungaria.

Grupul de la Vişegrad – alcătuit din Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia – a refuzat să primească refugiaţi după adoptarea cotei obligatorii privind redistribuirea acestora declanşând o criză politică în bloc.  Ungaria a făcut un pas în plus prin organizarea unui referendum în luna octombrie privind acceptarea sau respingerea cotelor obligatorii.

Totuşi, numărul de 30.000 de refugiaţi se află cu mult sub numărul de imigranţi primiţi în 2015 de către Germania şi Suedia. Germania este aşteptată să proceseze peste un milion de cereri pentru azil în acest an, conform autorităţii federale germane privind imigraţia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro