Vineri, 26 aprilie 2024 - 7:35:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şoferii din Rotterdam, plătiţi să-şi lase maşinile acasă


18 noiembrie 2016

Primăriile din Paris şi Rotterdam au găsit soluţii de reducere a poluării. În portul olandez, de exemplu, a fost creat un fond din care sunt plătiţi şoferii, ca să-şi lase maşinile acasă.

Dimineaţa şi seara, traficul din Rotterdam pune la grea încercare nervii şoferilor. În plus, oricât de noi şi performante ar fi maşinile, tot poluează, aşa că municipalitatea s-a hotărât să-i plătească pe şoferi ca să-şi lase maşinile în garaj.

Trei euro pe zi înseamnă cam 120 de euro pe lună pe o perioadă de 6 luni. Asta ne permite să avem cam 10 mii de participanţi la acest program din care 4000 evită deja orele de vârf„, a declarat Aernout Van Der Bend, de la Direcţia Rutieră.

Şi Primăria Parisului se confruntă cu aceeaşi problemă a traficului intens. Pe lângă nesfărşitele ambuteiaje, municipalitatea atrage atenţia că aerul este din ce în ce mai poluat în oraşul luminilor, şi asta nu face bine deloc sănătăţii. Aşa că primarul capitalei franceze promite că cel puţin pe malurile Senei va crea o zonă pietonală unde accesul vehiculelor va fi total interzis.

Planul funcţioneaza deja, parţial, pentru că vara, când sunt amenajate plajele din Paris, traficul autoturismelor este restricţionat. Cum însă şoferii nu susţin proiectul, primăria propune acum închiderea totală măcar a unuia dintre malurile Senei.

Statisticile Comisiei Europene arată că în Franţa mor anual prematur peste 40 de mii de oameni. Cauza principala este poluarea.

AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro