Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 7:19:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mariza, regina muzicii fado, din nou la Bucureşti


15 ianuarie 2014

Cântăreaţa portugheză de fado Mariza, născută în Mozambic, la 16 decembrie 1973, va concerta pe 15 mai 2014 la Sala Palatului din Bucureşti. Concertul de la Bucureşti este primul din 2014 anunţat de artistă, biletele fiind  disponibile încă din 19 decembrie 2013, potrivit iconcert.ro.

Călcând pe urmele unor artiste ca Amália Rodrigues, Carlos do Carmo sau Misia, Marisa dos Reis Nunes (sau pe scurt Mariza) a devenit, în ultimii 15 ani, unul dintre principalii promotori ai genului fado în lumea întreagă. Relaţia specială a Marizei cu muzica a început de la o vârstă fragedă, iar după ce a fost invitată, în 1999, să cânte la o ceremonie de comemorare a Amália Rodrigues, familia şi prietenii au încurajat-o să înregistreze un album de fado.

“Fado em Mim” a fost lansat în 2001 şi a avut vânzări extrem de mari pentru un album ce aparţine acestui gen muzical (peste 100.000 de exemplare). Acesta a primit patru discuri de platină în Portugalia şi a transformat-o pe Mariza într-unul dintre cele mai importante nume ale genului World Music. Au urmat alte patru albume de studio: “Fado Curvo”, “Transparente”, “Terra” şi “Fado Tradicional”, două nominalizări la premiile Grammy, premiul European Border Breakers Award şi un duet cu Sting la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004.

Despre ea, cei de la Culture Trip spun că: “reprezintă transpunerea contemporană a unor tradiţii istorice.” Considerată “noua regină a muzicii fado”, Mariza oferă, prin show-urile sale, şansa de a călători virtual, pentru câteva ore, pe străzile misterioase ale Lisabonei cu un fond sonor ce aduce muzicii tradiţională portugheză infuzii de ritmurile africane, arabe şi braziliene.

Publicul român va avea oportunitatea să se reîntâlnească cu Mariza după concertele de la Festivalul Plai de la Timişoara din 2008 şi Viaţa e frumoasă de la Bucureşti din 2010.

 Biletele pentru evenimentul organizat de Amphitrion la Sala Palatului au preţuri ce variază între 85 şi 215 lei. Tichetele pot fi achiziţionate din reţeaua MyTicket şi online de pe www.myticket.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro