Vineri, 26 aprilie 2024 - 8:29:08
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Scenariu şocant: 13.000 de oameni vor muri la J.O.


26 iulie 2012

joÎn anul 2010, Fundaţia Rockefeller a lansat un scenariu de coşmar: la Jocurile Olimpice de la Londra vor muri 13.000 de oameni. Documentul, intitulat „Scenarii privind viitorul tehnologiei şi al dezvoltării internaţionale”, nu dă amănunte în legătură cu această previziune, dar lasă să se înţeleagă că e vorba de o serie de bombe care vor fi detonate, probabil, în stadioane şi săli de sport, în timpul competiţiilor.

Raportul continuă cu alte predicţii apocaliptice: „evenimentul va fi urmat la scurt timp de un cutremur în Indonezia soldat cu 40.000 de morţi, un tsunami care aproape că va şterge Nicaragua de pe suprafaţa Pământului şi o foamete cumplită în China de Vest, ca urmare a unei secete devastatoare, cum numai la un mileniu se întâmpla”. Anul 2012 este marcat de nenorociri de tot felul, fiind începutul „Deceniului Doom”, cu atacuri teroriste, dezastre naturale, prăbuşiri financiare şi conflicte interne. O pandemie „anticipată de ani de zile” va cuprinde 20% din populaţia lumii şi va ucide 8 milioane de oameni. Pandemia generată de un virus va avea efect „mortal” şi asupra economiilor. Se va întrerupe circulaţia persoanelor, cât şi a mărfurilor, la nivel mondial, astfel că aprovizionarea nu va mai fi posibilă. „Chiar şi la nivel local, unde în mod normal, magazinele sunt pline de viaţă, acestea, ca şi clădirile autorităţilor, vor fi goale, fără angajaţi şi clienţi”. Singura care va gestiona bine criza va fi China, care va lua măsuri drastice încă de la primele semne ale răspândirii virusului. Statele Unite nu va găsi cele mai eficiente soluţii, provocând chiar extinderea pandemiei. Vor avea de suferit ţările unde elitele conducătoare nu-şi urmăresc decât prorpiul interes. Vor avea de câştigat doar ţările cu lideri puternici şi grijulii. „Până în 2030, distincţia dintre ţările dezvoltate şi cele în curs de dezvoltare nu va mai părea deloc relevantă”, afirmă raportul.

Studiile Fundaţiei Rockfeller se bucură de popularitate, după ce, în trecut, au formulat predicţii incredibil de exacte. De data aceasta, „scenariile narative” imaginate de experţii fundaţiei şi ai Global Business Network asupra „modului în care lumea noastră ar putea evolua”, nu dau dovadă unor fundamentări ştiinţifice, rămânând, aşa cum sunt prezentate, simple ficţiuni.

Rockefeller Foundation a fost creată în 1913 de către John D. Rockefeller şi este una din cele mai influente fundaţii private mondiale, obiectivele ei fiind „binele oamenilor din întreaga lume”.

Alte previziuni din raport:

- 2013: carantina restricţionează contactele personale, reţelele de telefonie mobilă se blochează. Se inventează sisteme sofisticate de comunicaţii pentru populaţiile ale căror călătorii sunt limitate.

- 2014: violenţe împotriva minorităţilor şi a imigranţilor din Asia

- 2015: SUA se retrag din Afganistan şi începe să aloce din resursele de apărare pentru necesităţile interne. Ţările europene pierd controlul asupra propriilor finanţe şi asupra stabilităţii şi ordinii interne. Comerţul internaţional colapsează datorită măsurilor de control pandemic. Un dispozitiv ieftin de purificare a apei va reduce la jumătate numărul morţilor de diaree în India. Începe era negocierilor în SUA şi China pentru reducerea efectelor schimbărilor climatice.

- 2016: reţelele teroriste islamice prosperă în America de Sud.

- 2017: Guvernul chinez se confruntă cu revolte în 250 de localităţi. Hackerii fură baza de date cu amprente retinale, creând identităţi false. Internetul devine instrumentul infractorilor. Mai mulţi oameni de ştiinţă africani, întorşi în ţările lor de origine după ce au lucrat în companii multinaţionale occidentale, pun la punct un nou organism modificat genetic care va duce la creşterea spectaculoasă a productivităţii agricole pe continent.

- 2018: la Jocurile Mondiale, spectatorii vor purta veste antiglonţ. 10.000 de morţi de malarie în Congo. Un nou scandal al medicamentelor. China îşi extinde investiţiile în Africa. Infrastructura verde remodelează peisajul economic.

- 2020: Asociaţia „Medici fără frontiere” îşi va limita activitatea în interiorul graniţelor. Pentru prima oară, în SUA, energia solară va deveni mai ieftină decât cărbunele.

- 2021: 600 de copii din Coasta de Fildeş mor în urma injectării unui fals vaccin contra hepatitei B. Popoarele care se confruntă cu diminuarea resurselor vor începe cursa pentru hrană sintetică.

- 2022: un biocombustibil descoperit în Brazilia devine comoară naţională şi e folosit ca monedă în comerţul cu alte ţări. Vietnamul va impune un panou solar pe fiecare casă. Etiopia e afectată de foamete.

- 2025: Transparency Internaţional raportează, pentru al 10-lea an consecutiv, îmbunătăţirea guvernărilor în lume. Casele nou construite vor fi adevărate fortăreţe, păzite de gardieni.

- 2026: guvernul nigerian este răsturnat

- 2027: Se dezlănţuie războiul pentru apă dintre Pakistan şi India. Un consorţiu de fundaţii lansează a treia revoluţie verde, ca soluţie la deficitul mondial de hrană.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro