Marţi, 19 martie 2024 - 1:58:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Război în PNL Prahova, şi nu numai


31 mai 2014

Colaborarea dreptei în teritoriu nu merge aşa cum îşi doresc liderii de la centru. Cel puţin zece filiale judeţene ale PNL preferă să păstreze alianţele locale cu social-democraţii, aşa cum au făcut-o şi după ruperea USL. În alte judeţe, conducerea organizaţiei liberale cere chiar respingerea oricărei colaborări cu PDL. Cei mai vehemenţi sunt parlamentarii PNL de Prahova.

„Cu mine au alergat PSD şi PNL ca să ies deputat. PDL, ştiţi dumneavoastră cum m-a vorbit şi cum m-a făcut. Nu pot să mă împrietenesc cu PDL şi să fiu duşman cu PSD acuma”, a declarat Sorin Teju, deputat PNL.

Opinia deputatului liberal Sorin Teju este împărtăşită şi de alţi parlamentari de Prahova.

„Suntem împotriva oricărei fuziuni, indiferent cu ce partid. PNL să nu îşi piardă identitatea celor 139 de ani. Nu este normal să stăm şi să ne uităm cum un partid istoric este în pericol să dispară”, a declarat deputatul Graţiela Gavrilescu

Nici la Vaslui, Bihor şi Galaţi liberalii nu vor să audă de o alianţă cu PDL. O fuziune ar putea fi punctul de plecare în negocieri.

„Într-o alianţă nu mai au încredere nici cetăţenii, nici cei care mai fac politică. O fuziune ar da o garanţie că facem o construcţie sigură”, spune Victor Paul Dobre, deputat PNL.

Olt, Cluj, Suceava, Braşov, Brăila, Arad, Harghita, Vrancea, Argeş, Gorj au rămas în alianţe cu social-democraţii şi după ce USL s-a rupt. Unii ar vrea să se reorienteze, dar acuză ameninţări din partea PSD.

În alte zone, cele două formaţiuni încep să se împrietenească. Se întâmplă în judeţele Sibiu, Buzău, Hunedoara, Suceava, Botoşani, Bacău şi Timiş.

„Va fi important poziţia organizaţiei judeţene PNL, care va trebui să se poziţioneze şi, evident, poziţia filialei PDL, cu care dorim să colaborăm în administraţia locală”, spunea pe 29 mai, Klaus Iohannis.

Iar în Ilfov, Botoşani, Dâmboviţa, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin şi Neamţ, liberalii îi au deja ca aliaţi pe democrat-liberali.

Luni, conducerea centrală a partidului a convocat un Birou Politic Naţional în care se vor căuta soluţii pentru ca PNL şi PDL să se împrienească în toată ţara.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro