Vineri, 26 aprilie 2024 - 5:18:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cura cu polen te scapă de astenie


27 aprilie 2012

polenDintre toate produsele stupului, polenul este unul dintre cele mai hrănitoare şi mai energizante. Nervozitatea, insomniile, oboseala şi problemele digestive sunt doar câteva dintre neplăcerile pe care le poţi trata cu polen. Odată cu venirea primăverii, este foarte probabil să ne simţim fără vlagă. Nu te repezi la flaconul cu multivitamine pentru a remedia situaţia.

Ai la dispoziţie o soluţie naturală: polenul. Ca să-ţi recapeţi tonusul, ţine timp de o lună o cură cu polen, o linguriţă dimineaţa (se ţine câteva secunde în gură înainte de se înghiţi, lucru care îi creşte valoarea terapeutică).

Acest produs al stupului ne reface doza de vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B8, B12, acid folic, C, D, E), de minerale (magneziu, potasiu, fier, mangan, cupru, zinc, fluor, crom, seleniu, calciu), de enzime (are aproape toate grupele de enzime) şi de aminoacizi (conţine toţi aminoacizii esenţiali). Iată şi alte beneficii ale curei cu polen!

Polenul este un excelent remediu dacă ai probleme cauzate de tranzitul intestinal. Efectul benefic este pus pe seama celulozei conţinute de polen. De asemenea, polenul îmbunătăţeşte şi funcţia hepatică. În hepatita cronică, se poate ţine o cură de trei luni, timp în care se iau 10 g de polen, de trei ori pe zi, după masă.

Polenul conţine anumiţi compuşi (acizi hidroxamici), care ajută la buna funcţionare a prostatei. De aceea, polenul este recomandat în prevenirea sau chiar pentru tratarea hipertrofiei de prostată. Însă este bine să ceri înainte acordul medicului.

Dacă stai mult în faţa calculatorului sau a televizorului, nu este de mirare că ai ochii roşii şi uscaţi sau că nu mai vezi clar. Polenul protejează acuitatea vizuală graţie substanţelor conţinute, printre acestea rutinul (compus care îmbunătăţeşte circulaţia la nivelul retinei) şi betacaroten, precursor al vitaminei A, necesară pentru sănătatea ochilor.

Dacă nu ai mai luat niciodată polen, fă-ţi testul de alergie: ţine sub limbă 2 granule de polen. Dacă strănuţi sau îţi apar mâncărimi, este posibil să ai alergie la polen. Este bine să alegi polenul proaspăt, deoarece este mai bogat în principii active decât cel uscat. Polenul nu se administrează cu băuturi fierbinţi (ceai), pentru că i se distrug proprietăţile.

Polenul se păstrează în frigider într-un recipient de sticlă, închis ermetic, pentru a nu atrage umezeala. Nu consuma polen umezit, pentru că este toxic!

Nu lua polen dacă eşti obez sau dacă ai diabet ori dislipidemie (colesterol sau trigliceride crescute).

Şi copiii pot face cură cu polen, mai ales dacă sunt anemici sau au deficienţe de creştere. Iniţial, copilului i se pot da două granule, doza crescând treptat, până se ajunge la jumătate de linguriţă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro