Vineri, 26 aprilie 2024 - 9:31:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Flamura bolşevică fâlfâie semeaţă prin Consulatul României la Cernăuţi


30 noiembrie 2013

Astăzi, în oraşul Dărăbani - judeţul Botoşani, va avea loc un simpozion internaţional dedicat aniversării a 95 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918. Evenimentul este organizat de Asociaţia ”Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi Ţinutului Herţa”, prezidată de profesorul Constantin Moroşanu. La manifestările de la Dărăbani îşi anunţase intenţia de a participa şi o profesoară din Ucraina, însoţită de doi elevi care urmau să susţină un moment artistic. Din motive greu de înţeles, Consulatul României din Cernăuţi nu le-a acordat vizele. Profesoara de muzică Alina Mereuţă de la şcoala Draniţa, raionul Noua Suliţă a făcut toate demersurile necesare pentru a putea veni în România, împreună cu elevii Valentin Buzu Murga  şi Rada Baran.

 De remarcat faptul că deşi dna consul general Eleonora Moldovan a spus că profesoara şi elevii au vizele semnate, un anume funcţionar Dinu a găsit o…neregulă în dosarul unui elev, care  trebuia  să plătească o taxă de urgenţă, după care îi va da viza pe…2 decembrie.

 Acest eveniment condamnabil demonstrează că diplomaţia română va trebui să fie mai atentă în selectarea celor care să reprezinte interesele românilor în Ucraina, menţionează site-ul  Informatorulbt.ro, de unde am extras aceste rânduri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro