Vineri, 26 aprilie 2024 - 7:05:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Autorităţile bulgare închid benzinăriile care vând combustibil de calitate scăzută


1 martie 2016

Autorităţile din Bulgaria au efectuat inspecţii la benzinării la finele săptămânii trecute, reuşind până duminică să prevină distribuirea a 29.000 de litri de combustibil de calitate scăzută, a anunţat luni Ministerul de Interne de la Sofia, transmite Novinite.

Inspecţiile vin după ce joi Comisia pentru Protecţia Concurenţei din Bulgaria (CPC) a lansat o procedură pentru a stabili infracţiunile legate de abuzul de poziţie dominantă şi înţelegeri de cartel pe piaţa vânzării de combustibil şi a acceptat o analiză sectorială a mediului concurenţial şi comercializarea combustibililor pe piaţa bulgară.

Studiul arată că există o asemănare sigură în politica de stabilire a preţurilor pe piaţa de retail aplicată de companiile Shell Bulgaria RAD, Rompetrol Bulgaria EAD, Eco Bulgaria OOD, OMV Bulgaria OOD, Petrol AD, NIS Petrol EOOD şi Lukoil Bulgaria EOOD.

Studiul scoate în evidenţă preţurile ridicate la comercializarea combustibililor, lipsa unei reacţii adecvate la declinul preţului ţiţeiului pe plan global şi a preţurilor de producţie, care ar fi putut avea ca rezultat practici anticoncurenţiale sub forma unor înţelegeri de cartel.

Benzinării din Sofia, Varna, Burgas, Pleven şi Harmanli au fost închise pentru că vindeau combustibil de calitate scăzută. Inspectorii au descoperit dispozitive folosite pentru manipularea datelor trimise de companiile petroliere către Agenţia Naţională a Veniturilor din Bulgaria (NAP).

Inspecţiile s-au desfăşurat în Sofia şi în alte 15 centre regionale: Pernik, Varna, Burgas, Plovdiv, Ruse, Pleven, Vratsa, Montana, Stara Zagora, Gabrovo, Sliven, Dobrich, Razgrad, Pazardzhik şi Haskovo.

Rompetrol şi Lukoil au o prezenţă importantă pe piaţa din România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro