Vineri, 26 aprilie 2024 - 6:24:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Angajaţii Mic.ro îşii cer salariile restante


15 februarie 2012

patriciuOmul de afaceri Dinu Patriciu se încăpăţânează să susţină că nu renunţă la afacerea mic.ro, dar angajaţii retailerului au cel mai mult de suferit de pe urma eşecului acestuia. După ce nu şi-au primit salariile pe ultimele luni, angajaţii au trecut la proteste.

Aproape 100 de angajaţi ai grupului Mercadia, controlat de Dinu Patriciu, mai exact "băcanii" de la MIC.ro au protestat luni în faţa sediului firmei, în Pipera. Ei nu şi-au mai primit banii încă din decembrie, şi, spun ei, au fost informaţi prin SMS că nu vor mai primi bonuri de masă. De altfel, în luna noiemtrie le-a fost reţinut impozitul pe bonuri de masă, dar acestea nu le-au fost date. "Ieşi afară, javră ordinară!", "Hoţii!", "Dinu Patriciu, la puşcărie!" – strigau oamenii, revoltaţi.

Angajaţii povestesc că vineri li s-au cerut cheile de la magazine, fără însă a fi informaţi despre ce se va întâmpla cu firma. "Ne opriseră şi apa la magazin, pentru că nu fusese plătită de mult!" - declară una din angajatele unui magazin MIC.ro, pentru B365.ro. "Am cărat apă cu bidoanele de la vecini, pentru magazin!" - mai spune ea. "Noi am rămas fără curent, pentru că nu a fost plătit!" – spune angajatul altui magazin de proximitate. "Am stat în beznă să păzim marfa, că aşa ne-au spus!" – adaugă el.

Alţi protestatari spun că şi-au dat demisia încă din decembrie, dar nu au primit garanţia, pe care, conform contractului de muncă, au fost obligaţi să o depună la angajare.

În luna februarie, grupul Mercadia, care controlează atât magazinele MIC.RO cât şi MACRO, a trecut la disponibilizări masive de personal. Astfel, din 4.000 de angajaţi, câţi avea retailerul la mijlocul lui 2011, acum vor rămâne doar 100 de angajaţi, cei mai mulţi de la departamentul logistic, arată revista Progresiv, revista factorilor de decizie din retail. Doar în Bucureşti, MIC.RO operau 100 de magazine.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro