Marţi, 19 martie 2024 - 4:05:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CCR respinge sesizarea privind alegerile locale. Primarii vor fi aleşi într-un singur tur


5 mai 2016

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale, astfel că primarii vor fi aleşi într-un singur tur.

Astfel, Curtea Constituţională a respins ca neîntemeiată sesizarea privind numărul minim de semnături pentru depunerea candidaturilor, a anunţat preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

”Nu s-a adus niciun argument care să justifice schimbarea practicii Curţii Constituţionale în domeniu. Avem o practică vastă în această privinţă. Dintotdeauna Curtea a spus că este rolul Parlamentului să stabilească modalităţile şi cu semnături/ fără semnături. De altfel, şi Comisia de la Veneţia spune că nu se încalcă dreptul de a alege sau de a fi ales prin faptul că se condiţionează de existenţa unor semnături”, a spus preşedintele CCR.

El a precizat că sesizarea privind neconstituţionalitatea articolului referitor la alegerea primarilor într-un singur tur a fost respinsă ca inadmisibilă, întrucât nu are legătură cu cauza.

”În acest dosar se judecă posibilitatea autorului de a candida sau nu în funcţie de semnăturile pe care trebuia să le depună, şi nu se judecă legea electorală în ansamblul ei”, a explicat Augustin Zegrean

Zegrean a precizat că până miercuri au mai sosit la CCR încă 30 de sesizări pe aceleaşi subiecte, dar că nu crede că se vor da alte verdicte.

Curtea tocmai s-a pronunţat astăzi. Nu cred că mâine vom schimba. (...) Sigur nu vom schimba practica de azi până mâine”, a afirmat preşedintele Curţii Constituţionale.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro