Vineri, 26 aprilie 2024 - 8:37:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La 7 ani după aşa-zisa revoluţie Twiter, viaţa basarabenilor e din ce în mai rea


18 aprilie 2016


 

În primăvara anului 2009, la7 aprilie, mulţi tineri basarabeni au fost chemaţi în stradă şi folosiţi din cauza sentimentului lor patriotic şi de dezamăgire, pentru a protesta şi a devasta instituţii ale statului – dominate, în acel moment, de comunişti.

Protestele violente au condus la alegeri parlamentare anticipate, urmare a căror grupările mincinoase ale PLDM, PD şi PL au ajuns la putere şi şi-au asumat guvernarea, ce le-a servit drept instrument pentru a devaliza statul, a deturna fondurile publice şi europene, a induce o depresie majoră şi, ca urmare, a crea premize pentru o nouă manipulare a populaţiei.

Societatea şi opinia publică internaţională s-au sensibilizat la tratamentul tinerilor arestaţi şi aruncaţi în subsolurile regimului comunist. Din păcate, mulţi dintre cei care i-au maltratat pe tineri au fost avansaţi în cariera lor profesională, iar guvernarea s-a tot cuplat cu ciracii lui Voronin, debarcându-se reciproc. Nimeni nu a răspuns pentru crimele celor care au condus din umbră protestele, care le-au fructificat şi i-au mutilat pe tinerii patrioţi români, care nu doreau decât debarcarea regimului comunist, instalarea unui regim democratic şi apropierea de Europa.

La 7 aprilie 2009, prin expulzarea lui Filip Teodorescu, ambasadorul României la Chişinău, populaţia a fost iarăşi manipulată în spirit antinaţional şi antieuropean, dar ce a urmat după 7 aprilie nu a reparat acest act de ultragiu la adresa românilor, la al căror cherem au ajuns acum.

“Acum, în acest an, ca şi anul trecut, mulţi dintre cei care erau de partea comuniştilor la 7 aprilie în 2009 manipulează din nou populaţia şi o cheamă la proteste în scopuri politice nesincere, meschine. Odată şi odată, cetăţenii ar trebui să îşi asume răspunderea pentru comportamentul, speranţele, aşteptările şi viitorul lor. Numai încercarea de a se edifica asupra acestui aspect îl va face să înţeleagă lipsa de perspectivă ca stat pentru Republica Moldova, precum şi faptul că li se poate garanta respectarea drepturilor fundamentale numai prin unificarea cu România. Aceşti şapte ani, de după 7 aprilie 2009, au însemnat două lecţii:

1. oamenii nu trebuie să îi creadă pe fariseii reeditaţi;

2. e cazul ca cetăţenii să devină unionişti pragmatici şi să îi arunce la gunoi pe toţi hoţii proeuropeni care vor să ţină acest stat pe buza prăpastiei, la cheremul Rusiei”,
se menţionează într-un comunicat postat pe facebook de către Partidul Naţional Liberal din R.Moldova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro