Vineri, 26 aprilie 2024 - 3:23:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dacian Cioloş va veni la Chişinău


29 iulie 2016

Într-o postare pe site-ul unimedia.md, cunoscutul om de televiziune Elena Robu dezvăluie o informaţie interesantă: Iat-o:

Premierul României, Dacian Cioloş, cel mai probabil, va efectua o vizită oficială în R. Moldova chiar de Ziua Independenţei (27 aug.n.a.). S-ar putea ca demnitarul român să nu vină cu mâna goală la Chişinău şi să anunţe că ţara noastră va primi mult-aşteptata prima tranşă de 60 mln de euro din împrumutul de 150 mln euro promis Chişinăului de către Bucureşti.

Informaţia că Dacian Cioloş va veni la Chişinău nu a fost confirmată oficial de serviciul de presă al Guvernului României, dar pregătirile pentru această vizită deja se fac.

Se pare că Dacian Cioloş va merge pe calea fostului premier Victor Ponta, care anul trecut, în timp ce era prim-ministru, s-a aflat într-o vizită oficială la Chişinău tot de Ziua Independenţei. Atunci demnitarul a fost întâmpinat cu proteste.

În cadrul acelei vizite, Ponta s-a întâlnit şi cu prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc. Despre relaţia de prietenie dintre cei doi se ştie mai demult, aşa că nimic surprinzător sub soare.

Dar acum ce va fi? Nu se cunoaşte deocamdată agenda. În plus, va fi prima sa vizită la Chişinău în funcţia de prim-ministru. Anterior, Dacian Cioloş a mai fost în R. Moldova în calitate de Comisar european pentru Agricultură, iar în una dintre vizite am reuşit să îi iau şi un interviu (vezi foto).

Dacă vine la Chişinău, premierul României, Dacian Cioloş va transmite un semnal de susţinere a actualei guvernări. La urma urmei, cetăţenii acestei ţări trebuie să se revolte şi să ceară întoarcerea miliardului furat, nu partenerii externi. Înclin să cred că acum nimeni (nici UE, nici SUA) nu îşi doreşte un focar de destabilizare la Chişinău, aşa că orice guvernare care va menţine stabilitatea în regiune va fi acceptată.

Amintim aici şi de lista premierului Cioloş pentru omologul său moldovean Pavel Filip pentru deblocarea primei tranşe a împrumutului.

Să nu ne îmbătăm cu apă rece şi să ne aşteptăm la implicări pe plan internaţional în ceea ce priveşte rezolvarea crizei, corupţiei din R. Moldova. Chestiunea ţării noastre este acum la coada listei de priorităţi. Ordine putem face doar noi, adică cetăţenii şi instituţiile statului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro