Vineri, 26 aprilie 2024 - 8:27:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


100 de basarabeni au venit să cunoască Ploieştiul şi Prahova


4 august 2016


 

Aproximativ o sută de basarabeni din Soroca,Floreşti,Hînceşti,Chişinău,Cimişlia şi Nisporeni s-au oprit, ieri, pentru o scurtă vizită a Ploieştiului. Românii de dincolo de Prut sunt în România prin proiectul "100 000 de basarabeni îşi vizitează ţara", iar ieri au mers pentru a vizita Salina Slănic.

La Ploieşti basarabenii au fost primiţi de Mircea Cosma, preşedintele Societăţii Cultural Istorice Mihia Viteazul, şi de Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

În Sala Unirii din Palatul Culturii, Mircea Cosma le-a vorbit basarabenilor despre ReUnire şi i-a îndemnat la unitate pentru a putea lansa la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova un singur candidat reprezentând partidele unioniste. El le-a urat bun venit în Ploieşti, singurul oraş ctitorit de Mihai Viteazul şi le-a spus oaspeţilor că a venit momentul în care basarabenii vor cere ReUnirea este foarte aproape.

După discursul ţinut basarabenilor, Mircea Cosma a ţinut să îi înmâneze o Diplomă de excelenţă  jurnalistului Ioan Popescu, cu ocazia aniversării a 80 de ani de viaţă şi 50 de ani de presă.

"Bine aţi venit, fraţilor! Vă spune o moldoveancă din zona Iaşului, care îşi doreşte nespus să trăiască clipa ReUnirii", le-a spus românilor basarabeni Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedinta Consiliului Judeţean Prahova. Ludmila Sfîrloagă le-a vorbit oaspeţilor despre judeţul Prahova şi i-a îndemnat ca la întoarcerea de la Salina Slănic să facă un popas la Parcul Constantin Stere pentru a vizita casa marelui patriot basarabean şi pentru a vedea aleea scriitorilor şi statuia lui Stere.

De la Slănic, basarabenii au mers la Buşteni pentru a cunoaşte un alt colţ de Românie.

Conform informaţiilor noastre, un grup de basarabeni va participa şi la manifestările organizate la Tabla Buţii sub denumirea „Columnă Pentru Nemurire ”, manifestări organizare în weekend la cimitirul Eroilor,  cimitir ridicat în memoria ostaşilor români cazuţi pentru apărarea patriei în luptele cu trupele germane .


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro