Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:23:12
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Republica Moldova refuză şefia CSI


26 septembrie 2016

Republica Moldova anunţă că refuză să preia şefia revenită prin rotaţie a CSI-ului. Anunţul vine în contextul în care şi preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti a refuzat să participe la summit-ul CSI desfăşurat la Bişkek.

Rusia a anunţat că va prelua în 2017 preşedinţia în exerciţiu a CSI, după ce Republica Moldova a anunţat că refuză să preia şefia revenită prin rotaţie a Comunităţii Statelor Independente, organizaţie care reuneşte majoritatea statelor din fosta Uniune Sovietică.

Anunţul a fost făcut de consilierul preşedintelui Federaţiei Ruse, Iuri Uşakov, la Moscova, în cadrul unei conferinţe de presă în ajunul summit-ului şefilor de stat din CSI de la Bişkek, în Kârgâstan, transmite Interfax citat de radio Chişinău.

Anunţul vine în contextul în care Nicolae Timofti a refuzat să meargă la summit-ul şefilor de stat din CSI, care se desfăşoară la Bişkek între 15 şi 17 septembrie. Potrivit sursei citate, refuzul a venit după ce în 2013 preşedintele a avut un schimb dur de replici cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. De această dată, delegaţia Republicii Moldova va fi condusă, la fel, de şeful Guvernului, Pavel Filip.

„Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cunoscând agenda de lucru a summitului Comunităţii Statelor Independente, axată pe tematica economică, consideră că Republica Moldova, semnatară doar a dimensiunii economice a Acordului CSI, poate fi reprezentată în cadrul summitului de către şeful executivului”, a precizat anterior preşedinţia într-un comunicat de presă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro