Vineri, 26 aprilie 2024 - 7:42:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Anatol Şalaru anunţă un nou partid politic: Partidul Unitaţii Naţionale


7 februarie 2017



Anatol Şalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, anunţă înfiinţarea unui nou partid unionist în Basarabia.

Într-o postare pe reţeaua de socializare Facebook, Şalaru, considerat un adevărat lider al unioniştilor basarabeni, îi invită alături de el pe toţi cei care cred cu adevărat în ideea de ReUnire a Basarabiei cu România.

"După o atentă analiză şi multe discuţii purtate cu partenerii noştri din România şi Uniunea Europeana, dar şi stând la dialog cu foarte mulţi dintre dumneavoastră, am înţeles că este necesară înfiinţarea unui nou partid politic: Partidul Unitaţii Naţionale. De ce unitate naţională? Pentru că e ceea ce ne lipseşte cel mai mult nouă, românilor de peste Prut. ( Nouă, celor din Basarabia.) Avem drept obiectiv ca acest nou partid sa fie expresia politică a tuturor celor care îşi doresc un stat integru, european, capabil sa îşi apere cetăţenii şi mai ales capabil să le construiască cetăţenilor un viitor. După 25 de ani de la desprinderea de imperiul sovietic, Republica Moldova are nevoie de un restart care să o scoată din zona gri a relaţiilor internaţionale şi să o ducă în rândul ţărilor civilizate, pentru că acolo îi este locul.

Nu va fi uşor, dar n-a fost uşor nici în 1989, atunci când am aprins flacăra eliberării naţionale. Am reuşit atunci, vom reuşi şi acum. Republica Moldova are nevoie de un partid românesc, capabil sa ofere o alternativa la actuala clasă politică, un partid care sa fie acceptat ca partener de clasa politică de la Bucureşti şi mai ales un partid care să nu dezamăgească şi sa nu-şi încalce angajamentele asumate.

În perioada următoare vom face public întregul grup de iniţiativă şi vă invit pe toţi cei care doriţi să vă implicaţi în acest nou proiect politic să ne trimiteţi datele dumneavoastră de contact la adresa de email: [email protected]",
a scris Şalaru pe contul personal de Facebook, exact în ziua în care împlineşte 55 de ani.

Stiri Actuale felicită iniţiativa politicianului basarabean şi vom încerca să sprijim, mediatic, noul partid, astfel încât realizarea obiectivului naţional ReUnirea să devină posibilă cât mai curând.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro