Vineri, 26 aprilie 2024 - 7:26:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dmitri Rogozin :”Prieteni, uitaţi de cuvântul embargo!”. Măi, să fie...


24 septembrie 2013

Reîntors de la Moscova, Valeriu Lazăr, ministrul Economiei a declarat presei din Chişinău că  ”Rusia ar putea relua importul de vinuri din Moldova, embargoul n-are cum să dureze mai mult de câteva săptămâni.  Asta pentru că autorităţile ruse vor să verifice compatibilitatea normelor de calitate din ţara noastră cu acelea de la Moscova. În acest sens, luna viitoare este aşteptată o delegaţie a Ministerului Dezvoltării Economice din Federaţia Rusă, care să verifice standardele laboratoarele de certificare a vinurilor de la noi. Pot să citez, dacă vreţi, ce mi s-a spus vicepremierul rus Dmitri Rogozin : ”Prieteni, uitaţi de cuvântul embargo!”. Există anumite probleme de ordin tehnic şi disponibilitatea autorităţilor centrale ale Federaţiei Ruse ca în timpul cel mai apropiat această problemă să fie clarificată , dumnealui a folosit noţiunea de câteva săptămâni".

 Reamintim faptul că, nu cu mult timp în urmă, acelaşi domn Rogozin, venit la Chişinău, a avut o cu totul altă adresare faţă de moldoveni : ”Sper să nu îngheţaţi la iarnă!”.  Vicepremierul Lazăr spune, acum, că acel mesaj a avut nişte sensuri ascunse şi că, de fapt, Rogozin el ar fi urat moldovenilor să le fie cald la iarnă. Măi, să fie !

Totodată, Valeriu Lazăr a menţionat că Guvernul va aprofunda discuţiile cu administraţia de la Tiraspol ca toţi agenţii economici din regiune să beneficieze, până în 2015, de regimul de comerţ liber."Am reiterat împreună nevoia de a utiliza toate necesităţile ca întreprinderile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova să fie acoperite integral cu acel regim comercial care-l vom avea noi după 2015, valabil în comerţul cu Uniunea Europeană pentru tot restul ţării", a  mai precizat ministrul Lazăr. Acesta a spus că va pleca imediat la Bruxelles, unde va avea întâlniri cu comisarul pentru Energie, Gunther Oeetinger şi cu alţi oficiali europeni. ”Asta e, ne facem prieteni noi, dar nu-i uităm nici pe cei vechi ! Rusia este şi va rămâne, în plan bilateral, cel mai important partener comercial al R.Moldova, indiferent de procesul de europenizare a ţării noastre”, a declarat oficialul moldovean.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro